Skip to main content

Sprintlandsholdet forbereder sig til VM

| Administrator | Nyheder 2016

4 dages træningslejre netop afviklet

Når disse linjer skrives er sprintlandsholdets løbere på vej hjem fra træningslejr i Norge og Sverige.

Deltagere på turen var Maja Alm, Cecilie Friberg Klysner, Tue Lassen, Andreas Hougaard Boesen og Magnus Dewett, mens landstræner Lars Lindstrøm havde tjansen som holdleder.

Torsdag stod den på sprinttræning i centrum af Larvik – en kystnær nordisk by, som kan have visse ligheder med Strömstad, hvor Vm-sprinten afvikles til august. Fredag deltog holdet i sprinten, der indledte det norske flerdagesløb O-festivalen. Maja Alm blev bedste dansker på andenpladsen, men skrev efterfølgende på sin facebook-profil, at hun ikke følte at formen var den bedste, men at det var skønt atter at være på tur med landsholdskollegerne. Bedst i sprinten var schweiziske Judith Wyder, der dog også er forsvarende mester fra det netop afholdte EM i Tjekkiet. Og når man ser bort fra Judiths kiksede 2015-sæson ved man, at hun måske i øjeblikket er verdens bedste sprinter, så en andenplads efter hende kan ikke siges at være noget specielt skidt resultat. Cecilie Friberg Klysner erobrede 11. pladsen et godt minut efter Maja.

I herreklassen blev Tue nr. 16, Andreas nr. 20 og Magnus nr. 43, men mindre vigtigt end resultaterne var det, at løberne fik god og relevant sprinttræning i Sarpsborg, der i parentes bemærket også er centrum for det første rene skov-VM efter den nye VM-struktur. Det bliver i 2019.

Dagen efter koblede holdet af med en rolig skov-træning i orienteringens Mekka – det fantastiske terræn omkring Høiås i Halden før holdet drog til Örebro City Sprint. Konkurrencen der var måske ikke den hårdeste, men programmet svarede i høj grad til VM-sprint programmet med to sprintløb på en dag. Ved VM er det dog indledende heat og finale samme dag, mens det i Örebro gjaldt individuel sprint og sprintstafet.

Lad os runde denne korte beretning af ved atter at citere Majas Facebook-profil: “Now it will be good to get back home and start that WOC training #danishdynamite”. Turen har opfyldt sit formål: Give god træning og inspiration til den fortsatte træning frem mod VM i Sverige, der først starter 20. august, da vi lige skal have Rio 2016 afviklet først.