Skip to main content

Norske Haldens SK vandt Jukolas kvindestafet

| Administrator | Nyheder 2016

Og KooVee fra Finland vandt herrestafetten

Efter et Tiomila, hvor det længe så godt ud, men gik galt til sidst, gik det anderledes planmæssigt for pigerne fra Haldens SK i Jukola stafetten i Finland.

Den uheldige sidstetursløber fra Tiomila, schweiziske Sabine Hauswirth, løb nu første tur, hvilket var en fin disposition, da hun skiftede 4 sekunder efter svenske Sara Hagström i Falköpings AIK. Britiske Hollie Orr var næsten 3 minutter efter da hun skiftede efter anden tur som nr. 8, men hvad gør det, når man har Anni-Maija Fincke til at tage teten efter 3 ture. Og når siden holdets eneste norske løber, VM-Lang sølvmedaljevinderen, Mari Fasting, holdt forfølgerne bag sig, så var den norske sejr en kendsgerning.

Bedste danske hold var OK Pan Aarhus. Det unge hold erobredes placering som nr. 111.ca. 37 minutter efter vinderne. Juniorløber Josefine Lind understregede igen sit store talent ved at være med fremme hele turen og komme til skifte på en imponerende 18. plads, blot 38 sekunder fra de førende løbere. Jeg glæder mig til at være klar til at heppe på Josefine og de andre dygtige danske juniorer ved junior-VM i Schweiz om nogle uger. Helt som ventet var det en for stor mundfuld for Caroline Gjøtterup at hænge med i det skrappe selskab, men efter en heroisk indsats skiftede hun som nr. 42, 5:22 efter de førende. Caroline Finderup leverede en helt tilsvarende præstation og skiftede som nr. 70. På sidsteturen blev det til en del tidstab til Josefine Dewett, der kæmpede holdet ind på en placering som nr. 113.

I OK Syd var Lise Termansen i mål på første tur blot 5:22 efter og holdet fik en slutplacering som nr. 683.

Herrestafetten blev vundet af finske KooVee med den schweiziske superstjerne Daniel Hubmann på sidste tur. Hubnann derved fik en ny sejr efter et blandet EM, hvor han ganske vist vandt langdistancen, men slet ikke kvalificerede sig til finalen på mellemdistance og løb miserabelt i stafetten. KooVee lå i toppen gennem hele stafetten. Topi Anjala var et par minutter efter på første tur, men de estiske brødre Lauri og Timo Sild var med helt fremme, hvorefter Jani Myllärinen sikrede holdet en førsteplads, som de ikke siden forlod. Det var dog kun i kraft af endnu en suveræn præstation af ukrainske Olexandr Kratov på næstsidste tur at sejren blev sikret. Hele 4:38 var forspringet, da Hubmann blev sendt ud på sidste tur, men Hubmann mistede tid i starten til stærkt løbende Fredrik Bakkman fra svenske IFK Lidingö, der jagede bagfra sammen med en anden legendarisk stjerne: franske Thierry Gueorgiou i finske Kalevan Rastis dragt. Men Hubmann fik styr på det efter 3 af de 4½ minut var formøblet halvvejs og sikrede altså sejren. 1:29 efter sikrede Bakkman IFK Lidingö en populær andenplads, mens Gueorgiou et minut senere erobrede tredjepladsen og således atter trak det korte strå i en finale i en stor stafet.

Der var store danske forhåbninger til det stærke hold fra OK Pan Aarhus med adskillige landsholdsstjerner på holdet. Desværre fik Jonas Munthe ikke rigtigt fundet de rigtige tog på den meget afgørende førstetur og med en skifteplacering som nr. 161 næsten 10 minutter efter de førende, var holdets rolle udspillet fra start. De øvrige på holdet kæmpede dog forbilledligt og allerede på anden tur løb Rasmus Djurhuus holdet i top 100, men trods en fin ophentning, så kunne han ikke holde fart med de førende. Mønsteret holdt på de efterfølgende ture: Tue Lassen løb holdet op som nr. 73, men tabte yderligere 10 minutter, så trods placeringsforbedringen, kunne Tue næppe være helt tilfreds. Tilbagevendte Christian Christensen kunne til gengæld være godt tilfreds med at tage yderligere 7 placeringer, hvor Christian Bobach dog tabte 4 igen på 5. turen. Men så tog Andreas Boesen og Søren Bobach 13 og 7 placeringer, så holdet endte på en 50. plads, som de næppe er helt tilfredse med i det århusianske, men holdindsatsen, hvor alle kæmpede for holdet, kan der ikke sættes en finger på.

OK Pan Aarhus’ andethold leverede en rigtigt fin præstation, hvor særligt førstetursløber Eskil Schöning leverede en godkendt førstetur som nr. 88. 145 blev holdets endelige placering.

Efter oplevelserne i den finske vildmark, skifter landsholdsløberne nu fokus, idet Andreas, Tue og Søren på torsdag rejser til Norge for sammen med resten af sprintlandsholdet at forberede sig til sprintdistancerne ved VM i Sverige til august. Sammen med Maja Alm, Cecilie Friberg Klysner, Jakob Ekhard Edsen og Magnus Dewett skal de blandt andet træne i Larvik centrum, deltage i sprint ved O-festivalen og i Örebro i Sverige.

http://online.jukola.com/tulokset/se/j2016_ju/