Skip to main content

EM: Regner med to medaljer - håber på flere

| Administrator | Nyheder 2016

Den danske målsætning for EM i Tjekkiet lyder på to medaljer, men det kan godt blive til flere, håber landstræneren

Der skal mindst to medaljer med hjem i kufferterne, når det danske landshold i orienteringsløb vender hjem fra EM i Tjekkiet, der begynder på lørdag.

Sådan lyder målsætningen for de bedste danskere orienteringsløbere, der har vundet medaljer ved de seneste tre europamesterskaber - og havde et fænomenalt VM i fjor med fire guldmedaljer i Skotland.

- Det officielle mål er to medaljer, men jeg tror på, at hvis det går rigtig godt, at vi kan komme op på tre, måske fire. Men vi skal i hvert fald have to, ellers bliver vi skuffede, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Og de bedste muligheder ligger allerede på mesterskabets første dage, hvis man skal tro landstræneren.

Lørdag gælder det sprintstafetten, hvor Danmark er regerende verdensmester. Den løbes i fladt byterræn med både parker og en historisk bymidte i byen Bruntál, mens søndagen byder på den individuelle sprint, der har finale i mere kuperet terræn i værtsbyen Jeseník i det nordøstlige Tjekkiet.

- Der er en rigtig god chance på lørdag på sprintstafetten, og så den individuelle sprint på både herresiden og damesiden med Maja Alm, siger Lars Lindstrøm, der også fremhæver mellemdistancen fredag og den afsluttende stafet næste lørdag som potentielle medaljemuligheder.

Efter Emma Klingenbergs farvel til landsholdet tidligere i år, løber Cecilie Klysner førsteturen for sprintstafetholdet. Noget hun beviste sine evner for så sent som i årets første World Cup, hvor hun løb i mål 16 sekunder efter de førende schweizere.

Der er naturligt nok høje forventninger til den tredobbelte verdensmester Maja Alm, der har vist god form i sæsonens første konkurrencer. Ved World Cuppen i Polen for to uger siden blev hun nr. 2 på den individuelle sprint og var en del af sprintstafet-holdet, der hentede en tredjeplads.

- Mit niveau er løftet siden World Cuppen, men det kan de andres niveau jo også være. Jeg tror det handler meget om hvordan man klarer det i hovedet og får det hele til at hænge sammen. Men det bliver spændende og det er altid sjovt med de første konkurrencer, siger Maja Alm, der i den forgangne weekend løb en suveræn sidste tur for OK Pan Aarhus i kvindestafetten i Tiomila, og dermed sikrede den samlede sejr.

Efter EMs første weekend flytter konkurrencerne ud i skoven, der byder på barsk og kuperet kontinentalt terræn.

Den regerende verdensmester på langdistance, Ida Bobach, er småskadet og stiller derfor ikke op på lang, men er efter planen med på både mellemdistancen og i stafetten.

Stafetten bliver også et comeback for Signe Klinting, der også løber med på den lange distance.

http://www.eoc2016.cz/en