Skip to main content

Tiomila er rykket nordpå

| Administrator | Nyheder 2016

Dansk hovedrolle i o-idrættens svar på Champions League

Orienteringsidrættens svar på Champions League er de to storstafetter, Tiomila i Sverige i maj og Jukola i Finland i juni.

Sveriges historiske storstafet afholdes ofte nær Stockholm. Men i år der den sagnomspundne konkurrence rykket nordpå til Falun i Dalarna, hvor byens berømte skistadion Lugnet kommer til at danne en festlig ramme om arrangementet. I øvrigt samme sted som EM blev afholdt i 2012.

Som følge af den nordlige placering afholdes løbet i år først i den netop påbegyndte weekend. Der er en ungdomsstafet, damestafet og til sidst herrestafetten med den legendariske lange nattur.

Fra dansk side samler interessen sig om damestafetten med 328 tilmeldte hold, hvor OK Pan Aarhus vandt for to år siden, men fik en solid dukkert med 22. pladsen i 2015. Så intet er givet, selvom klubben i år stiller med et hold med skræmmende styrke:

1 Cecilie Klysner
2 Josefine Lind
3 Signe Søes
4 Ida Bobach
5 Maja Alm

Holdet starter med to unge stjerner: Cecilie Klysner i sit livs form efter at være flyttet til Aarhus og nu træner i elitecenteret, samt Josefine Lind, der hele foraaret har skiftedes med Amanda Falck Weber til at drille de svenske juniorer i Sydsverige.

Og dererfter stiller klubben med den regerende europamester på mellemdistance, Signe Søes, verdensmester på langdistance, Ida Bobach og på sidste tur verdensmester på sprint Maja Alm.

Hvis det ikke giver gummiben på de andre hold, så er det ikke let at se, hvad der skal gøre det. Men for at bruge idrættens mest slidte kliché: Alt kan ske, så der er ikke andet for end at sidde klar ved computeren, når løbet starter kl. 14:15 lørdag eftermiddag. Vinderholdet ventes at løbe i mål kl. 18:30.

Ida Bobach har været skadet noget af foråret og stod over World Cup i Polen, men melder sig nu helt klar. Og mon ikke det er meningen hun skal lave en VM-stafet-reprise på den kun 4,8 km lange 4. tur, hvor ingen af konkurrenterne kan stille med en løber af Idas format.

I herrestafetten med 346 hold, som starter kl. 20:30 lørdag aften og så løber hele natten, stiller OK Pan Aarhus med følgende hold:

Jonas Munthe
2 Claus Bloch
3 Tue Lassen
4 Søren Bobach
5 Christian Christensen
6 Andreas Boesen
7 Jeppe Ruud
8 Rasmus Djurhuus
9 Niklas Ingwersen
10 Simon Thrane

Klubben satser tydeligvis stort på at være med fremme længst muligt med landsholdsløberne på de midterste ture – og så får Niklas Ingwersen og Simon Thrane nok deres sag for, hvis holdet stadig er med fremme, når den planlagte målgang søndag morgen kl. 7 søndag morgen oprinder.

Der er selvfølgelig også andre danske hold til start og det bliver spændende at se debuten for Tisvilde Hegn OK International i en stor stafet. Men al respekt, så er det OK Pan, interessen kommer til at være samlet omkring.

Følg med på Tiomilas livesending via linket nedenfor

http://www.10mila.se/index.php/en/live