Skip to main content

Emil og Amanda juniormestre på ultra lang

| Administrator | Nyheder 2016

I juniorklassen bød dameklassen på et super tæt opgør, mens herreklassen havde en meget suveræn vinder

I juniorklassen var der ligesom i seniorklassen et tæt opgør - og en suveræn vinder. Men hos juniorerne var det pigerne der havde det tætte opgør.

Guld til Amanda
D 20 bød på det forventede opgør mellem Amanda Falck Weber og Josefine Lind. Men efter Josefine har trukket det længste strå i en række meget tætte opgør i dette forår, var det i dag Amandas tur til at have marginalerne på sin side. I et utrolig tæt opgør løb Amanda guldet i hus med en margin på blot 4 sekunder til Josefine efter 84 minutters løb. Bronzen gik til Agnes Nørgård Kracht, der med et flot løb kunne henvise Astrid Maag og storesøster Mathilde til de efterfølgende placeringer.

Emil Øbro fik revanche
Efter en skuffende sprint i fredags tog Emil Øbro godt og grundigt revanche på ultra lang. Han løb et rigtig flot løb og sikrede sig guldet, med en sikker margin på 6:51 minutter ned til sprintmesteren Malthe Gaarsdal. Bronzen gik til Emil Beck Laursen, der var yderligere knap 5 minutter efter Malthe.

Emit og søer
På sprintdistancen oplevede vi desværre, at en del løbere blev disket, fordi deres touchfree emit brik ikke havde registreret, at de havde været ved posten. På ultra lang blev det klassiske emit system anvendt, men her var der desværre en række løbere, der blev disket, da deres brik var død.

Der var også sket en uheldig rentegningsfejl på 1:15.000 kortet, der blev anvendt af de fire eliteklasser. Der var en sø, der ikke var kommet med og derfor fremstod som et stykke åbent skov i et teknisk meget udfordrende område af skoven. Der var især en del juniorer, der lod sig forvirre af den ekstra sø og tabte tid.

Det satte weekendens DM’er i et lidt uheldigt lys, hvilket er super ærgerligt, ikke mindst når man tænker på det kæmpe arbejde HTF har lagt i disse løb. Banerne på Rømø var rigtig gode ultra langdistancebaner. De havde de elementer, der er særegen for ultra langdistance – en god afveksling mellem lange løbsbetonede stræk, og små finurlige finorienteringsstræk. Så for langt størstedelen af deltagerne, var det en super god oplevelse. Men for de løbere, der blev ramt af udfordringerne med tidstagningssystemet, var det ikke den bedste oplevelse.

D 20 - 12,68 km

1. Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK, 1:24:09
2. Josefine Lind, OK Gorm, 1:24:13
3. Agnes Nørgård Kracht, Tisvilde Hegn OK, 1:32:57

H 20 - 19,33 km

1. Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK, 1:49:47
2. Malthe Gaardal, Farum OK, 1:56:38
3. Emil Beck Laursen, Silkeborg OK, 2:01:17

http://dm.okhtf.dk/?visaar=2016&type=ultralang