Skip to main content

Team Danmark hæver støtten til eliten i 2016

| Administrator | Nyheder 2015

Team Danmark støtter elitearbejdet med yderligere 186.000 kroner næste år.

Der blev skruet op for støtten til elitearbejdet i Dansk Orienterings-Forbund, da Team Danmark tidligere på ugen løftede sløret for sit budget i 2016.

Næste år støtter Team Danmark eliten i DOF med 2,6 millioner kroner. Det er 186.000 kroner eller 7,7 procent mere end i år.

Beslutningen om at hæve støtten kommer efter et utroligt succesfuldt år for dansk eliteorientering, hvor det blev til hele 4 guldmedaljer ved VM i Skotland i august.

- Det er yderst positivt, at Team Danmark øger støtten til dansk orientering og på den måde påskønner både de opnåede resultater og hele det arbejde, der på alle niveauer ligger bag, siger DOFs direktør Michael Sørensen.

Han påpeger, at de ekstra midler blandt andet vil blive anvendt til direkte støtte til forbundets verdensklasseatleter.

Men der bliver også mulighed for at skrue op for andre steder:

- Med den ekstra støtte fra Team Danmark, bliver det nu muligt for DOF at halvtidsansætte en juniorlandstræner, der dermed kommer til at stå i spidsen for talentudviklingsarbejdet. En vigtig opgave bliver at skabe større sammenhæng mellem arbejdet på landsholdene og TC’erne; et område der i de kommende år bliver ekstra vigtigt, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Størrelsen af Team Danmark-støtten afgøres efter en evaluering af de resultatmål, som Team Danmark og de støttede specialforbund hvert år stiller op.

Team Danmark støtter 28 specialforbund - i denne uge blev budgettet for 27 af forbundene lagt, og til dem udgør støtten 93,4 millioner kroner.

Læs hele pressemeddelelsen fra Team Danmark herunder:

http://www.teamdanmark.dk/Presse/Nyhedsarkiv/2015/December/02-12-samlet-stoette.aspx