Skip to main content

Solrig sæsonstart i Nordjylland

| Administrator | Nyheder 2015

Med deltagelse fra Elitecenteret

O-idrætten har en række sikre forårstegn. Et af dem er, når et stort antal norske og også rigtigt mange danske o-løbere mødes til Nordjysk 2-dages. Stævnet afholdes nordenfjords hvert år i anden weekend af marts. I år med Aalborg Orienteringsklub som arrangør.

Årets udgave startede med små 800 deltagere til natsprint i Blokhus, hvorefter op mod 1.800 om lørdagen kunne glæde sig over det skønne solskinsvejr i Hammer Bakker, som blev brugt til et større orienteringsstævne for første gang i rigtigt mange år.

Elitecenter Orientering i Aarhus benyttede weekenden til at få orienteringsteknisk træning kombineret med konkurrencedeltagelse med gode norske løbere. Efter deltagelsen på dagens langdistance står den på nattræning i Kollerup lørdag aften og derefter deltagelse i Nordjysk 2-dages igen søndag.

Dagens løb kan således være et fingerpeg om, hvem der er kommet godt gennem vintertræningen forud for DM Nat i næste weekend og Danish Spring sidste weekend i marts. Søren Bobach, der kæmpede med en fiberskade i december, viste rigtigt god form, da han gennemførte den kuperede 14,6 km lange bane med 35 poster på blot 75 minutter, hvilket ingen andre kunne gøre ham efter.

Maja Alm var tilsvarende suveræn i dameeliteklassen, men det er i højere grad den fine tid på 57 minutter for de 9 km, der er værd at hæfte sig ved end resultatet.

Søndag slutter Nordjysk 2-dages med mellemdistance, hvorefter Aalborg OK giver stafetten videre til OK Vendelboerne, der i 2016 planlægger at afholde stævnet i Kirkemilen ved Skagen.

http://nordjysk2dages.dk/jom3/