Skip to main content

World Cup: Hård dansk start - gode chancer lørdag

| Administrator | Nyheder 2015

Fredagens lange distance gav mælkesyre i de danske stænger - lørdag løber Ida Bobach for samlet sejr

Det blev til en barsk dag for de tre danske landsholdsløbere, der tog hul på World Cup-afslutningen
i alperne omkring den schweiziske by Arosa i dag. Herreklassen bød på 12,5 kilometer og 730 meter stigning undervejs. Og her løb Thor Nørskov og Andreas Boesen sig ind som henholdsvis nr. 38 og 41 - mere end 25 minutter efter hjemmebanefavoritten, schweizeren Daniel Hubmann, der tog en sikker sejr.

Hos kvinderne var Cecilie Klysner eneste dansker i aktion, og hun blev 29'er på dagens 8,8 kilometer og 525 højdemeter. Den norske veteran Anne Margrethe Hausken Nordberg vandt suverænt i alpeterrænet.

- De fik at mærke, at det var en lang bane og i højden, så de måtte smage lidt mælkesyre og gik kolde. De har egentlig løbet meget fornuftigt, men fysisk rakte det ikke til mere, siger landstræner Lars Lindstrøm.

- Det var ret fantastisk at Cecilie lå 4'er efter 20 minutter, men så var der bare ikke energi til den sidste del af banen, fortsætter han.

På lørdagens mellemdistance er der forventninger om at se danske løbere højere oppe i klassementet.
Og der er naturligvis stort fokus på Ida Bobach, der ligger 2'er i den samlede World Cup-stilling inden den sidste afdeling, hvor pointene tæller dobbelt. Hun har døjet med en irriteret akillessene efter VM i Skotland i august og stod derfor over på fredagens lange distance.

- Ida er fit for fight og klar til at løbe med om World Cup-sejren. Nu har det flasket sig sådan, at hun stort set selv kan bestemme, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Ida Bobachs største konkurrent til den samlede World Cup-titel er svenskeren Tove Alexandersson, der topper stillingen inden lørdagens finale. Hun har ligesom Ida døjet med skader og løb heller ikke fredag. Svenskerens forspring er på 56 point, og det betyder, at hvis Ida Bobach vinder mellemdistancen, så er også hun samlet vinder, hvis ikke Tove Alexandersson bliver 2'er.

Danmark har ikke haft en individuel World Cup-vinder, siden Chris Terkelsen tog den samlede sejr i 1998.

Lørdag bliver også første konkurrencedag for flere af de danske verdensmestre, der grundet sygdom og skader sad over på langdistancen.

- Maja Alm er ved at være frisk og Tue Lassen regner vi også med - på trods af et skadesproblem i baglåret, siger Lars Lindstrøm.

Om Søren Bobach stiller til start, afgøres først lørdag morgen.

World Cup, langdistance, Arosa, Schweiz
Mænd, 12,5 kilometer, 21 poster
1. Daniel Hubmann, Schweiz 1.31,19 minutter
2. Carl Godager Kaas, Norge + 2,14 min.
3. Olav Lundanes, Norge + 2,44 min.
38. Thor Nørskov, Danmark +25,51 min.
41. Andreas Boesen, Danmark + 27,41 min.

Kvinder, 8,8 kilometer, 16 poster
1. Anne Margrethe Hausken Nordberg, Norge 1.19,52 minutter
2. Sabine Hauswirth, Schweiz +3,18 min.
3. Sara Luescher, Schweiz +5,03 minutter
29. Cecilie Klysner, Danmark + 19,50 min

Tv2 Sport sender live fra lørdagens mellemdistance og søndagens sprintstafet:
Lørdag fra kl. 13.55 – 17.15, og søndag fra 12.55 – 14.25.

http://www.ol-weltcup.ch/en/