Skip to main content

World Cup: Dobbelt dansk vinderchance i weekenden

| Administrator | Nyheder 2015

Både stafetholdet og Ida Bobach har den samlede 1. plads inden for rækkevidde i weekendens World Cup-afslutning.

Det danske landshold i orienteringsløb kan ende øverst på podiet hele to gange, når verdens bedste orienteringsløbere lukker den internationale sæson i weekenden. Det sker i Schweiz, hvor årets World Cup-finale løber af stablen omkring alpebyen Arosa. Danmark fører den samlede World Cup i stafetkonkurrencen inden søndagens stafet, mens Ida Bobach er 2’er i kvindernes samlede stilling, der bliver afgjort efter lørdagens mellemdistance.

Ida Bobach har desværre døjet med en skade i akillessenen siden VM-triumfen i begyndelsen af august og har derfor ikke kunnet træne optimalt frem mod World Cup-finalen. Derfor springer hun fredagens lange konkurrence over, og stiller til start på lørdagens mellemdistance, hvor der er dobbelt så mange point at løbe om. Svenskeren Tove Alexandersson fører World Cup-stillingen og er favorit til at tage den samlede sejr, men hun har også haft skadesproblemer og droppede derfor flere VM-konkurrencer over i august. Hun skulle dog være klar til weekendens konkurrencer.

- Det bliver rigtig vanskeligt at vinde samlet for Ida, selv om det stadig er teoretisk muligt. Hun starter kun på mellemdistancen og fokus er på at levere en toppræstation, og så må vi se hvor langt det rækker, siger landstræner Lars Lindstrøm.

På søndagens stafet er det de andre nationer, der skal jagte det danske landshold, der med VM-guldet i Skotland og en andenplads fra World Cuppen i juni fører den samlede stilling. Søren Bobach og Maja Alm har været ramt af sygdom og står derfor over på fredagens lange distance, men landstræner Lars Lindstrøm regner med, at de er med både lørdag og søndag.

Dermed stiller Danmark op til søndagens stafet med Maja Alm, Søren Bobach, Tue Lassen og så Cecilie Klysner, der afløser Emma Klingenberg, der på grund af en cykelulykke ikke deltager i weekenden.

World Cup-weekenden begynder allerede fredag, hvor Danmark på trods af skader og sygdom håber på at kunne blande sig på langdistancen.

- Det bliver blandt andet spændende at følge Thor Nørskov, der viser lovende form, siger landstræneren om den 21-årige OK Øst'er, der i den forgangne weekend imponerede med en 5. plads ved Euromeeting i Estland.

Program for World Cup i Arosa, Schweiz
Fredag d. 2/10: Langdistance
Lørdag d. 3/10: Mellemdistance
Søndag d. 4/10: Mix-sprintstafet

Tv2 Sport sender live fra lørdagens mellemdistance og søndagens sprintstafet:
Lørdag fra kl. 13.55 – 17.15, og søndag fra 12.55 – 14.25.

Link til stævnets hjemmeside herunder.

http://www.ol-weltcup.ch/en/