Skip to main content

Mange afbud til DM-lang

| Administrator | Nyheder 2015

Der er afbud fra tre af vores fem verdensmestre til årets DM-lang.

Søndag afvikles DM på den lange distance i Ålum. Der er desværre en del afbud fra mange af de dygtige landsholdsløbere, men dem der kommer, kan se frem til en fysisk udfordrende bane i det kuperede terræn omkring Ålum.

Maja storfavorit i dameklassen
I dameklassen er der afbud verdensmesteren på distancen Ida Bobach, der døjer med en skade. Emma Klingenberg ser heldigvis ud til at komme sig hurtigt over sit uheld på cyklen for et par uger siden, men hun skal fortsat holde pause i mindst 2½ måned endnu.

Der er således kun Maja Alm tilbage af guldpigerne på startstregen, og hun må derfor bære den tunge favoritværdighed.

Kampen om de øvrige podiepladser er til gengæld ret åben. Umiddelbart forventer jeg at medaljerne skal fordeles mellem Ane Linde, Nikoline Klysner, Stine Bagger Hagner og Signe Klinting. Men Lea Reime og Camilla Bevensee kunne også være farlige outsidere.

Vinder Søren Bobach igen?
Siden foråret 2014 har Søren vundet samtlige ranglisteløb og DM’er han har stillet op i. Uden at have gransket historien er jeg ret sikker på, at det aldrig er sket før. Spørgsmålet er, om han kan gøre det igen på DM-lang.

Der er afbud fra Tue Lassen, Søren Schwartz og Christian Bobach – så umiddelbart er de to største konkurrenter Thor Nørskov, Rasmus Djurhuus og Andreas Boesen.

Thor har givet sig selv nogle dårlige kort på hånden, da han glemte at tilmelde sig inden for tidsfristen, og dermed som efteranmeldt skal starte først. Til gengæld viste han skræmmende god form på dagens stafet, så måske er han et godt bud.

Umiddelbart ser det ud til, at medaljerne skal fordeles mellem de fire nævnte løbere, men Jonas Munthe og Sigge Jensen kunne på en god dag blande sig i medaljestriden.

Du følge med i trackingen efter sidste start er gået. Læs mere på arrangørernes hjemmeside.

http://aarhus1900.dk/orientering/dm-lang-2015/