Skip to main content

Favoritsejre til DM-stafet

| Administrator | Nyheder 2015

Det blev til de forventede favoritsejre i både dame og herre eliteklasserne til DM-stafet.

Troels Jensen fra Horsens OK havde lavet nogle gode intensive baner i St. Hjøllund Nord med mange poster og mellemdistance karakter.

Sikker sejr til FIF Hillerød i dameklassen
I dameklassen var Hillerød OK forhåndsfavoritter, efter Ida Bobach havde meldt forfald på OK Pan Aarhus’ hold. Det gik da også helt efter planen. Nikoline Klysner var ganske vist et stykke efter OK Pans andethold med Josephine Dewett på publikumsposten, og hun havde selskab af Rikke Kofoed fra OK Øst Birkerød. Men de største konkurrenter var langt efter, og med en god afslutning kunne Nikoline sende Signe Klinting først ud med et forspring på godt 2 minutter til OK Pan 2 - og yderligere nogle minutter foran de største konkurrenter OK Pan Aarhus og OK HTF med henholdsvis Mette Hjerrild og Camilla Bevensee på første turen.

Signe faldt og slog sin skulder af led – men det forhindrede hende ikke i at gennemføre løbet og ikke mindst sende Cecilie Klysner først i skoven, med mere end 10 minutters forspring til OK HTF, hvor den blot 16-årige Lise Termansen med et fantastisk flot løb, havde bragt OK HTF ind i medaljekampen.

Cecilie Klysner løb sejren hjem i sikker stil, mens Maja Alm løb en lige så sikker sølvmedalje hjem til OK HTF. Så var der mere spænding om bronzemedaljen.

Nina Grønberg fra OK Øst løb et flot løb, men måtte som ventet se sig overhalet af OK Pan, så Miri Thrane Ødum blev sendt ud et par minutter efter Ane Linde. Men Miri løb et rigtig flot løb, og det lykkedes hende at klemme sig foran Ane Linde fra OK Pan Aarhus på de sidste poster og dermed sikre en lidt overraskende medalje til OK Øst.

Forventet sejr til OK Pan Aarhus i herreklassen
I herreklassen gik spekulationerne mere på, hvem der skulle tage sølv og bronze, end hvem der ville vinde. OK Pan havde en skræmmende stærkt hold – og der var da heller aldrig tvivl om, at de ville løbe sejren i hus. Jonas Munthe var som ventet først i mål på førsteturen. Men der var en gruppe på yderligere fem hold, der skiftede inden for det efterfølgende 1½ minut.

På andenturen afgjorde Søren Bobach stafetten. Han trak i suveræn stil fra, og kunne sende Rasmus Djurhuus i skoven med et forspring på ca. 6 minutter til de tre jagende hold fra OK Øst Birkerød, FIF Hillerød og Tisvilde Hegn OK.

Rasmus løb sejren sikkert i hus, men bag ham løb Thor Nørskov fra OK Øst dagens hurtigste tid, og fik hentet tre minutter ind på Rasmus.

I bronzekampen fulgtes Sigge Jensen fra FIF Hillerød og denne artikels forfatter den første tredjedel af banen. Men efter et lille bom fik Sigge et forspring, som han stødt og sikkert udbyggede over resten af banen.

Tisvilde hos pigerne – Søllerød hos drengene
I junior-klasserne var der heller ikke de store overraskelser. Hos pigerne løb Tisvilde Hegn OK med Sidse Tillingsøe, Iben Valery og Mathilde Nørgaard en sikker sejr i hus – mens Søllerød OK løb en lige så sikker sejr i hus hos drengene. På holdet var Simon Thrane Hansen, Aske Jepsen og Magnus Maag.

Du kan læse mere og se tracking fra dagens mesterskab herunder.

http://www.horsensok.dk/?page_id=5932