Skip to main content

Søgaard dansk mester i MTBO

| Administrator | Nyheder 2015

Tvillingerne Søgaard kan nu begge kalde sig danske mestre i MTBO det næste år.

Lørdagens MTB-O DM blev noget nær en magt demonstration af tvillingerne Søgaard.

I D21 havde Camilla revanche til gode fra sidste års DM i regnvåde og meget tunge Stenderup, hvor Camilla måtte se sig henvist til 2. pladsen efter en hård fight med Nina Hoffmann. Nina var dog ude af dette års DM allerede inden start, da et voldsomt styrt i Tjekkiet i begyndelse af juni fortsat fordrede påpasselighed. Camilla var derfor klar favorit og kunne nok have tilladt sig at køre med ekstra sikkerhed. Camilla ville det dog anderledes og var hurtigst på 13 af 23 stræk og blev en ganske suveræn vinder af det danske mesterskab, trods lidt tidstab her og der.

I den forbindelse skal det nævnes, at Camilla ved EM i Portugal tilbage i juni, kørte et par flotte 4. pladser hjem, selvom hun i lange perioder ikke havde kunnet træne pga. en hjernerystelse forårsaget af et cyklestyrt. Camilla viste ved DM, at hun nu er i en ganske anden form, og såfremt Camilla kan lykkes med at holde sammen på det tekniske, så bliver hun en særdeles farlig konkurrent for de øvrige kvinder til VM.

I herreklassen var der lagt op til et mere åbent opgør mellem VM rytterne Allan Jensen, Rasmus Folino, Andreas Bergmann, Rasmus Søgaard og den åbenbart evigt unge og fortsat hurtige landstræner Lasse Brun Pedersen. Rasmus Søgaards sejr var dog aldrig i fare. Han lagde sig i spidsen allerede på kontrol 4 og øgede støt forspringet på resten af banen. Rasmus var hurtigst på ikke mindre en 13 af 26 stræk og var aldrig mere end 20 sek. efter hurtigste stræktid, hvis lige man ser bort fra en ’lille blunder’ på næstsidste posten, der kostede rundt regnet ét minut. Rasmus har i lange perioder kæmpet med træthed og har ikke haft meget power i benene at skyde med, men DM titlen og den gode følelse kommer på det helt rigtige tidspunkt her kort før VM. Kan Rasmus få ryddet de sidste tekniske ’svipsere’ af vejen – noget som landsholdet har arbejdet fokuseret og målrettet på siden Lasse BP tiltrådte som landstræner – så begynder det at lugte lidt af podiepotentiale.

VM afvikles i Liberec, Tjekkiet, 18.-22. august.

http://okoest.dk/ai1ec_event/8725/?instance_id=5928