Skip to main content

WMOC kommer til Danmark i 2018

| Administrator | Nyheder 2015

Danmark vært for VM i orientering for masters 2018

Danmark fik i dag tildelt værtskabet for VM i orientering for masters. Danmark løb med værtsskabet i i en slutspurt, hvor kun Slovakiet var tilbage som eneste konkurrent. Oprindeligt søgte Danmark, Slovakiet og Bulgarien.

“Vi havde en god fornemmelse af vores bud, efter det internationale orienteringsforbund, IOF havde været på inspektion I Danmark i juni måned og set på de foreslåede løbsområder og set-up for hele mesterskabet. Især ideen om at gennemføre den afsluttende sprint konkurrence i og omkring Christiansborg Slot vakte opsigt. ”Dette er jo resultatet af flere års intenst arbejde hos de nordsjællandske arrangørklubber”, siger Michael Sørensen, direktør for Dansk Orienterings-Forbund direkte fra Skotland, hvor afgørelsen netop har fundet sted. ”Det viser også den alvor og betydning som IOF tillægger et mesterskab i denne størrelse med op til 5000 deltagere fra hele verden”.

“Vi har i vores bud sammen med Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen lagt stor vægt på, at det internationale forbund vil få en stor eventerfaring foræret ved at vælge Danmark som værtsland. Vi ved også, hvor vigtigt det er for atleterne, at alt er lige i nærheden, og det kan vi netop også tilbyde dem til VM i orientering for masters 2018. Vi forventer 5000 deltagere, hvoraf langt de fleste kommer fra udlandet. Disse udenlandske deltagere forventes også at tage deres familier med til Danmark,” siger Michael Sørensen videre.

“Vi har jo en lang tradition for internationale sportsevents i Danmark. Og også en rigtig lang tradition for orienteringsmesterskaber, senest med Junior VM i 2010 og Senior VM i 2006. Derfor er det super godt, at VM i orientering for masters 2018 bliver på dansk grund. Sprintfinalerne vil blive afviklet på Christiansborg Slotsplads, som i sidste weekend dannede rammen VM i bueskydning. VM i orientering er et mesterskab, som vil tiltrække rigtigt mange deltagere og deres familier, og som forventes at give et pænt overskud,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, som har været med til at byde mesterskabet til Danmark sammen med Wonderful Copenhagen og Dansk Orienterings-Forbund.

VM i orientering for masters 2018 bliver således afviklet af Dansk Orienterings-Forbund og de nordsjællandske klubber, mens Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen og Kongernes Nordsjælland er partnere på eventen.

Danmark havde også ansøgt om værtskabet for VM i MTBO i 2018, men dette værtskab gik til Østrig.

Kontakt:
Michael Sørensen, direktør, Dansk Orienterings-Forbund. Mobil: 4196 9370