Skip to main content

VM: Herrerne nummer 15 i schweizisk dominans

| Administrator | Nyheder 2015

Schweiz var suveræne i herre-stafetten ved VM i Skotland.

I timerne efter de danske kvinders stafetopvisning og suveræne VM-guld, skulle herrerne også ud i Darnaway-skovene ved VM i Skotland.

Og desværre førte maveproblemer hos både Thor Nørskov og Tue Lassen til, at de danske mænd måtte nøjes med en 15.-plads.

Thor, der afløste en træt Søren Bobach på 1. turen, kom i mål som nummer 22 - fire minutter efter Fabian Hertner, der allerede havde lagt grunden til det senere schweiziske verdensmesterskab.

- Thor fik mavekramper, der gjorde, at han ikke helt kunne holde pacet på den sidste tredjedel. Og Tue fik desværre det samme på sidsteturen, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Søren Schwartz løb holdet fire pladser op på sin tur, inden Tue Lassen tog over og kæmpede den rød-hvide trøje endnu tre placeringer i vejret.

- Vi ved, at vi kan gøre det meget bedre, så vi er lidt skuffede over resultatet. I dag var det én op og én ned, siger han med henvisning til stafetguldet hos damerne.

Schweiz med Hertner, Matthias Kyburz og Daniel Hubmann tog revanche for VM-sølvet i fjor og vandt med knap to minutter ned til Norge.

Frankrig snuppede bronzen foran værtsnationen Storbritannien, der overraskede ved længe at blande sig i medaljestriden.

Mænd: 6,9-7,1 kilometer, 23-25 poster
1. Schweiz, 100,06 minutter (Fabian Hertner, Matthias Kyburz, Daniel Hubmann)
2. Norge, + 1,50 min. (Øystein Kvaal Østerbø, Carl Godager Kaas, Magne Dæhli)
3. Frankrig, + 2,12 min. (Vincent Coupat, Lucas Basset, Frederic Tranchand)
15. Danmark, +7,53 min. (Thor Nørskov, Søren Schwartz, Tue Lassen)

http://www.woc2015.org