Skip to main content

VM: NYT DANSK GULD TIL MAJA ALM

| Administrator | Nyheder 2015

Maja Alm var uhyggelig suveræn i sprintfinalen og blev klar verdensmester med et forspring på knap 40 sekunder.

Landsholdet hentede sin anden VM-guldmedalje i Skotland, da Maja Alm blev verdensmester på sprintdistancen. Den 27-årige dansker løb suverænt fra alle konkurrenterne og var hele 40 sekunder foran de nærmeste konkurrenter i mål efter de 3,8 kilometer.

Allerede på de første poster var tegningen til guldet klar, da Maja Alm lagde hårdt ud og allerede skabte sig en komfortabel føring til at begynde med. Og hele vejen igennem sprintbanen øgede hun overlegent forspringet uden at begå nævneværdige fejl.

- Det er pissefedt og helt vanvittigt. Jeg føler, at jeg har løbet med masser af kontrol i dag. Jeg prøvede at presse hårdt og var lidt i tvivl om farten. Men jeg vidste jo at den var god, så det var teknikken, der fik fokus. Det var et hårdt arbejde med mit hoved hele vejen, siger Maja Alm.

To af de største favoritter, den regerende verdensmester Judith Wyder fra Schweiz og sidste års sølvvinder Tove Alexandersson, måtte opgive at stille til start på grund af skader.

Og derfor var de nærmeste konkurrenter, Nadiya Volynska fra Ukraine og russeren Galina Vinogradova aldrig i nærheden af at kunne true danskerens suveræne tid.

- Indtil Cecilie startede (2 min. før Maja, red.) var vi helt rolige. Men vi vidste godt, at det kunne blive rigtig stort. Vi holdt øje med GPS'en og det var bare perfekte eller næsten optimale vejvalg hele vejen. Så jeg stod bare og var stolt, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Han peger blandt andet på at landsholdet med input fra Team Danmarks eksperter har fokuseret og sænket træningsmængden siden World Cup-afdelingernen i juni.

- Hun er outstanding - det har vi vidst i tre uger. Hvis nogle kunne slå hende, så havde de også fortjent at vinde, siger landstræneren.

Det er Alms første individuelle guldmedalje ved et verdensmesterskab, men der er allerede masser af VM-metal i skabet hjemme i Århus. I går vandt hun guld på sprintstafetten, og dagens verdensmesterskab er hendes sjette VM-medalje.

Finalen blev ligesom kvalifikationen i fredags løbet i landsbyen Forres, der bød på mange vejvalgsudfordringer i snævre gader.

VM-debutanten Cecilie Klysner løb en god finale og fik en flot delt 13. plads i sin første VM-finale nogensinde.

Mændene løber også sprintfinale søndag aften med fire danske deltagere. Her ventes en afgørelse omkring kl. 20.

Resultater, kvinder:
VM i Orienteringsløb, Sprint, Finale, Inverness, Skotland
3,8 kilometer, 21 poster
1. Maja Alm, Danmark, 13,33 min
2. Nadiya Volynska, Ukraine +0,40 min.
3. Galina Vinogradova, Rusland, +0,52 min.
13. Cecilie F. Klysner, Danmark, +1,42 min.

http://www.woc2015.org