Skip to main content

VM: Medaljeforventninger igen i aften

| Administrator | Nyheder 2015

På søndagens individuelle sprint skal landsholdet være klare i hovederne efter gårsdagens triumf

Mindre end et døgn efter at det danske landshold i orienteringsløb leverede en magtdemonstration og suverænt vandt VM-guld på sprintstafetten, skal der kæmpes om medaljer i Skotland igen.

Søndag aften gælder det den individuelle sprintdistance, hvor hele seks danskere er med, efter at de klarede kvalifikationen fredag. Ligesom i fredags løbes der i landsbyen Forres, hvor der venter 3,8 kilometer og 21 poster i dameklassen, mens herrerne skal igennem 4,1 kilometer med 23 poster.

Og det danske landshold har fokuseret på at blive klar til endnu en gang at levere en verdensklassepræstation - så kort tid efter sejren i aftes.

- Det vanskelige bliver at komme helt derop igen i dag. Efter så stor en udladning er det svært at sove og restituere 100 procent. Vi har prøvet at være smarte og tror, at vi igen i aften løber med om guldet og medaljer. Det bliver marginalerne, der afgør det, men løberne gør i hvert fald alt, hvad de kan, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Det bakker sidstetursløberen fra lørdagens stafettriumf Maja Alm op om:

- Jeg ved, at det bliver en hård kamp at sætte sig op til sprintfinalen efter en guldmedalje lørdag aften. Men selvfølgelig er forventningerne høje og jeg skal nok være klar, siger hun.

Med en bronzemedalje fra sidste års VM-sprint i Italien ligger det største danske medaljehåb på hendes skuldre.

- Forventningerne er jo en medalje - og selvfølgelig helst én af guld. Jeg tror at arrangørerne har fundet på noget rigtig svært, så det kommer meget an på præstationen, siger Maja Alm.

Også den regerende verdensmester Søren Bobach og Tue Lassen, der fik bronze på VM-sprinten i fjor er med i finalen i aften. Det samme er VM-debutanterne Cecilie Friberg Klysner og Jakob Edsen, der blev henholdsvis nummer to og 13 i deres kvalifikationsheat fredag aften og dermed løste billet til finalen.

- Det bliver også spændende at se hvordan de to debutanter Cecilie og Jakob klarer deres første finale. Måske ligger der en overraskelse og venter, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Dameklassen lægger ud med første start kl. 17.51 dansk tid, mens herrerne tager hul på startlisten kort før kl. 19. Finalen kan blandt andet følges på SVT2 og NRK1.

Danske starttider:
Cecilie Friberg Klysner 18.31
Maja Alm 18.33.
Jakob Edsen 19.04
Andreas Boesen 19.14
Tue Lassen 19.28
Søren Bobach 19.30

http://www.woc2015.org