Skip to main content

Højt humør i Skotland

| Administrator | Nyheder 2015

Landsholdet sliber formen til før VM

Med Junior VM vel afviklet, stiller vi fokus på sommerens helt store mål for seniorer, nemlig VM, der afholdes i Skotland i starten af august.

Fra landstræner Lars Linstrøm har vi modtaget følgende rapport fra landsholdets træningslejr i Skotland:

”Vi er nu ca. 2½ uge inde i træningslejren og kun tre hele træningsdage er tilbage af den tre uger lange træningslejr.

3 uger er lang tid og mange har været spændte på hvordan det ville blive. Fra trænerside er vi ikke i tvivl: denne træningslejr har flyttet løberne relativt meget, og mere end vi normalt ville opleve i mere klassisk træningslejr setup. Vi tror årsagen ligger i langt bedre tid til restitution og hvile, og at løberne ikke har mulighed for at fylde alt muligt andet ind i deres dagsrytme – det handler kun om træning og restitution. Derhjemme har løberne sværere ved ikke at lave noget når de ikke træner, det koster på restitutionen, som igen påvirker træningseffekten.

Det vil komme for vidt at beskrive træningstilstanden for alle løberne, som deltager på træningslejren, men vi nævner alligevel nogle få highlights.

Maja Alm viser meget positive tendenser på træningerne. Hun holder et rigtigt højt tempo og viser god skarphed i orienteringen. Et andet stort lyspunkt er Andreas Boesen, der fortsætter den positive udvikling i sprint og i træningerne har, vist at han kan slå Tue Lassen og Søren Bobach. Det er fedt at vi nu har en tredje herre på sprinten med samme niveau som de to andre. Lige efter kommer Jakob Edsen der også har flyttet sig meget. Og så er Cecilie F. Klysner også rigtigt godt på vej frem, og i hvert fald på sprint står vi meget stærkt.

I træningen mod skovdistancerne ser det rigtig godt ud for Ida. Hun bliver bare ved og ved, og jeg er sikker på at formen til World Cup ikke var et tilfælde. Tilsvarende er også Søren S, Christian og Thor ved at finde formen, ligesom Ane kan blive en positiv overraskelse.

Vi ser et fællestræk med, at det i højere grad end tidligere er lykkedes os at holde alle løbende og friske. Igen: Effekten af restitutionen skal man ikke undervurdere. Setup’et omkring denne træningslejr er ikke traditionelt, men mere at sammenligne med hvad man vil finde i f.eks. roning, kajak, cykling, etc. Normalt ville vi fylde på med o-teknik, men her forsøger vi at finde en god balance mellem o-teknik, fysiske træninger, og hvile, ligesom vi generelt har langt mere fokus på intensitet og kvalitet i hvert eneste træningspas. Volumen har traditionelt fyldt meget i en o-løbers træning. Her har vi droppet at fokusere på det overhovedet. I stedet skal hvert eneste træningspas have et specifikt formål og det har det haft.

Alle løbere træner målrettet mod deres specifikke distancer og f.eks. Ida løber overhovedet ikke sprint. Stort set al træning er i terræn. Dog ikke for eksempelvis Jakob Edsen. Han løber næsten ikke i terræn, da han jo kun skal løbe sprint.

Vi er kommet et stort skridt nærmere VM-formen. Om kun 17 dage venter første konkurrence ved VM. Vi er klar til at kæmpe om medaljer.”