Skip to main content

Andenplads til Danmark i Sprintstafet

| Administrator | Nyheder 2015

Fantastisk sidstetur af Emma Klingenberg

Anden World Cup konkurrence i ugen var Mix-sprintstafetten ved Frederikssten Fæstning oven for Halden i det sydligste Norge. Danmark er regerende World Cup vinder fra 2014 i disciplinen, men der var stor spænding om, hvordan det skulle gå i dag.

I forhold til VM sidste år havde Maja Alm og Emma Klingenberg byttet tur. Maja har været skadet en periode, så trænerne har givetvis vurderet, at Emma ville være stærkere på sidste tur. Det viste sig at være en rigtigt god vurdering.

Løbet var helt som forventet meget anderledes end tidligere sprintstafetter, der har været afviklet på gader i byer. Dagens løbsområde var kuperede græsområder på den sydlige del af fæstningsområdet, hvor der også var en del poster på komplekse kurvedetaljer og i skovterræn. Samtidig var løbet særdeles publikumsvenligt med flere passager omkring stævnepladsen på hver tur og med hele den sidste del af banerne synlige fra målområdet.

Maja Alm var fint med på førsteturen og sendte Tue Lassen ud på anden tur sammen med Schweiz på en tredjeplads blot 10 sekunder efter det førende svenske andethold. Tue hang rigtigt godt med og så stærk ud det meste af turen rundt, men tabte nogle få sekunder, så Søren Bobach havde på ottendepladsen 18 sekunder op til de førende hold fra Schweiz og Sverige. Det var lige præcis for langt til at Søren kom med da toget kørte, så Emma Klingenberg blev sendt ud som nr. 14, 1:30 efter førende Sverige og Schweiz.

Men Emma tog det gode højrevejvalg på første stræk, hvor man fik et fint indløb og slap for en led stigning op til posten og da Judith Wyder i Schweiz´ førstehold samtidig tog et katastrofalt vejvalg, så havde Emma pludselig kontakt. Dog ikke med Sveriges førstehold, hvor Helena Jansson alene i spidsen fik revanche for den mistede sko på førsteturen ved VM sprintstafetten i Trento i Italien 2014 og løb seren hjem til Sveriges førstehold.

Men med en tid, der var mere end et minut hurtigere end den næsthurtigste på sidstetur – og det er ekstremt meget i sprint – løb Emma sig op gennem feltet og erobrede allerede andenpladsen på sidste stævnepladspassage fra Sveriges andethold. En plads hun ikke siden slap. Fra en 14. til en andenplads – og de fire danske løbere bekræftede endnu en gang, at de er helt i verdenstoppen i denne disciplin.

Lørdag fortsætter World Cup med individuel sprint i Lysekil i Sverige. Maja starter der tredjesidst 15:42 – et minut efter Emma, som starter fjerdesidst 15:31. Tue Lassen starter 15:09 og Søren Bobach 15:11. Starttider for øvrige danskere kan findes på løbets hjemmeside via linket nedenfor -> Arrangørens hjemmeside - og så via et link lidt nede på siden.

Løbet kan følges via løbets livecenter med linket nedenfor.

http://www.liveresultater.no/livesider/livesenter.php?arr=439