Skip to main content

World Cup sejr til Ida Bobach

| Administrator | Nyheder 2015

Ida Bobach viste høj klasse og tog sin første World Cup sejr på den lange distance

Fra den 3. til 7. Juni 2015 afvikles anden blok af dette års Worldcup i Udevalla og Halden. Konkurrencerne er meget relevante for VM 2016 i Strömstad, og de er en vigtig forberedelse inden dette års VM i Skotland. Da det samtidig er sidste iagttagelsesløb inden VM-holdet bliver udtaget, er det vigtige konkurrencer for alle på det danske hold.

Der var 7 danskere til start i dag på den lange distance. Løbet blev afviklet ved Prestebakke i det sydligste Norge i et kuperet og krævende terræn. Arrangørerne havde annonceret forholdsvis tørre moser, men flere af deltagerne oplevede den sædvanlige norske kombination af tunge moser og tunge stigninger. Løbet blev afholdt tæt på den svenske grænse og mindre end 10 km fra en af stævnepladserne fra VM i Sverige næste år.

Klasseløb af Ida
Efter at have vist storform på DM-sprint viste Ida Bobach, at det ikke var på bekostning af tempoet i terrænet.

”Det gik bare godt.” fortalte Ida tilfreds efter målgang. ”Jeg brugte tid på at planlægge og finde traceerne og så gennemføre dem. Og så var jeg omhyggelig med at sætte farten ned når det blev skummelt ind mod posterne. Jeg var omhyggelig med at planlæge så jeg ikke ramte lige på klippeskrænterne´. Kortet passede fint, så man kunne finde de gode passager. Jeg hørte ved publikumspassagen, at jeg var et minut foran Tove og så tænkte jeg, at det skal jeg nok klare bare jeg holder koncentrationen.”

Netop vejvalgene om klippeskrænterne var noget, Landstræner Lars Lindstrøm var særligt tilfreds med. Det havde været et af punkterne i oplægget op til løbet at have fokus på det.

Ida tilbagelagde de 9,1 km på 67:07 minutter – og henviste den ellers så sejrsvante svenske Tove Alexandersen til andenpladsen.

Emma Klingenberg har haft et helt forrygende forår. Hun har virkelig vist fremgang i tungt teknisk terræn efter hun flyttede til Stockholm i efteråret. For to uger siden vandt hun den samlede svenske liga (Swedish League), så det var spændende at se, om hun kunne omsætte det til et godt World Cup resultat. Det kunne hun ikke helt. Hun lå længe til en top 10 placering, men et større bom kort inden publikumspassagen kostede tid og placeringer. Hun sluttede som nr. 17.

Sidste danske dame på startstregen var Ane Linde. Hun løb et fornuftigt løb og sluttede som nr. 54 – godt 20 minutter efter Ida.

Hård dag for de danske herrer
De danske herrer skulle ud på en 14,4 km lang bane. I toppen af resultatlisten var der ikke de store overraskelser. Schweiziske Matthias Kyburz vandt foran franske Thierry Gueorgiou og med svenske Gustav Bergmann på tredjepladsen.

Bedste dansker blev unge Thor Nørskov som nr. 46 – godt 16 minutter efter Kyburz. Rasmus Djurhuus var blot 28 sekunder efter Thor som nr. 49, mens Christian Bobach havde en hård dag i skoven og sluttede som nr. 72 mere end 30 minutter efter Kyburz.

På forhånd var de danske forventninger primært knyttet op på Tue Lassen, men han måtte desværre udgå med mavekrampe tidligt i løbet.

Landstræner Lars Lindstrøm var meget tilfreds med især Idas præstation, og han ser nu frem mod holdets næste opgave, der er sprintstafet i Halden den 5. juni 2015. Her stiller Danmark med to hold. Emma Klingenberg, Søren bobach, Tue Lassen og Maja Alm på det ene hold – Cecilie Klysner, Andreas Boesen, Jakob Edsen og Ane Linde på det andet.

Du kan følge sprintstafetten - eller genopleve Idas flotte sejr på arrangørernes hjemmeside:

http://www.liveresultater.no/livesider/livesenter.php?arr=439