Skip to main content

Sejr til Domnarvet i Tiomilas damestafet

| Administrator | Nyheder 2015

Med en flot start af OK Pan Aarhus og flot løb af Emma Klingenberg

Man kan ikke undgå at være i godt humør, når man ser og lytter til transmissionerne fra Tiomila-stafetten. Kommentatorerne er virkeligt entusiastiske og har en imponerende viden om deltagerne. Helt som ventet var det OK Pan Aarhus, der viste de danske farver, men også med Emma Klingenberg i en hovedrolle for hendes svenske klub Järla.

Førsteturen var tildelt Miri Thrane Ødum, der trods sin juniorstatus allerede er en rutineret stafetløber. Miri lå sikkert med forrest i feltet gennem hele etapen. På første radio ca. 30 sekunder efter, men allerede på anden radio i top ti under ti sekunder efter og på tredje radio var der rødbedefarvet i spidsen af Tiomila. Den russiske verdensstjerne Natalia Vinogradova rykkede siden forbi, men Miri kom til skiftet som en superflot nr. 3.

Miri fortæller: "Jeg skulle have en plan for hver post og tage kontrollen – ikke lade farten bestemme. Den skulle nok komme, hvis kontrollen var der. Nøglen var kompaskurs og kortkontakt og styr på indgangen til posten. Det lykkedes – også ved de sidste poster, hvor det var mere diffust og med vekslende sigtbarhed. Og så havde jeg lovet Ane Linde at komme først ind, så det måtte jeg jo opfylde!"

Ane Linde viste ikke mindre selvtillid, da hun ganske hurtigt løb sig alene i spidsen på Tiomila på første radio på anden tur. Ane var dog helt bevidst om ikke at satse og var på anden radio sikkert med i tetklyngen. Men Emma Klingenbergs holdkammerat Elsa Jansson var sikrest til sidst og Ane endte med at skifte 40 sekunder efter på 6. pladsen.

Ane fortæller efter turen: "Jeg havde ikke lige forventet at være i spidsen. Da jeg var helt alene ved de to første poster, tjekkede jeg lige kortet en ekstra gang, for at se, om jeg havde fået det rigtige. Det var lidt nervepirrende og en meget anderledes oplevelse at være den, der styrede."

Signe Klinting holdt placeringen fint i starten, men kunne ikke holde fart med tëten. 2 minutter efter på første radio, så 5:30 på tredje radio, men holdt så fart med de første ind til en 22. plads ved skiftet, 5:48 efter. På samme tur sikrede Karolin Ohlsson i Järla, at Emma Klingenberg løb først ud på den 10,5 km lange ugaflede 4. tur.

Signe Klinting fortalte, at hun gjorde som planlagt, og det lykkedes. Men det er aldrig sjovt at være den, der falder igennem med tids- og placeringstab. Signe synes hun gjorde hvad hun kunne og følte egentlig mere, at det var de andre, der "faldt opad".

Emma holdt føringen længe, men blev indhentet. Ved stævnepladspassagen rykkede Emma fra, men kom sammen med Lena Eliasson igen og de kom samtidig til sidste post, hvorefter Emma viste sin forrygende spurt og sendte Elin Skantze først ud på sidste tur.

Efter at være kommet i mål fortalte Emma, at det havde været rigtigt sjovt at løbe turen. Hun havde haft fokus på teknikken og var først blevet lidt stresset til sidst, da hun var blevet indhentet af Lena Eliasson og de bommede sammen i et grønt område.

Lidt længere tilbage i stafetten kæmpede Pans unge stortalent Josefine Lind for at hænge med Simone Niggli og andre verdensstjerner. Josefine klarede det fint og var blot 9:39 efter i mål. Men selvom det var rigtigt flot af den unge og lovende juniorløber, var det selvfølgelig en del for meget for Ida Bobach at hente ind på sidste tur.

Josefine fortalte bagefter, at hun syntes det var meget hårdt. Hun bommede post 2 – og kom til post 3 først. Ellers prøvede hun at hænge på det tog, hun var med i, og det lykkedes.

Så striden om sejren blev i stedet en tvekamp mellem Emmas Ârla og dansk gifte Karolina Höjsgaards Domnarvet med Emma Johansson, men med Tove Alexandersson jagende bagfra i den gule Store Tuna dragt. Emma var skarpest til sidst og sikrede Karolina Höjsgaard sin fjerde Tiomilasejr. Emmas Järla nr. to, mens Tove Alexandersson sikrede to Borlänge klubber i Top 3 ved at tage tredjepladsen.

Ida Bobach tabte yderligere nogle minutter og sikrede til sidste OK Pan Aarhus en placering som nr. 23 et lille kvarter efter vinderne. Næppe noget, de vil fejre længe i den ambitiøse klub.

Ida fortalte: "Det gik ikke så godt! Jeg bommer både post 1 – kommer til forkert gafling – og til sidst på banen. Specielt havde jeg det svært med vækstgrænserne."

OK Pans træner, Bjarne Hoffmann kommenterer holdets præstation: "Det er et godkendt løb på trods af placeringen. Efter at Maja Alm meldte afbud og vi ikke længere var i spil som et top 3 hold, valgte jeg at sætte Ane Linde og Josefine Lind på holdet for at teste dem af på holdet. Og især Ane løb – ligesom Miri – over niveau. Signe og Josefine løb helt som planlagt, selv om der er en del tidstab. Med det udgangspunkt – ca. 10 minutter efter – skulle Ida forsøge at forcere på sidste tur, men det lykkedes så ikke helt."

Herrestafetten starter i aften kl. 21:30.

http://www.tiomila.se