Skip to main content

2 mio kr. til aktive seniorer - senest 1. juni

| Administrator | Nyheder 2015

Igen i år har Friluftsrådet sammen med Veluxfonden lavet en særlig pulje som kun kan søges hvis man er 60+ og aktiv i en forening.

Sidste år fik en række klubber tilskud til at lave lokale 'Find vej' projekter gennem denne pulje. Og igen kræver det at man er hurtig da frist for ansøgning er 1. juni 2015.

Der kan søges midler til større eller mindre projekter/aktiviteter og hvert projekt kan maksimalt få 70.000 kr. i støtte - der er ingen krav om med- eller egenfinansiering.

Hvad støttes?

Støtten gives i anerkendelse af de særligt aktive ældres frivillige indsats.
Aktiviteten skal finde sted i regi af én af Friluftsrådets medlemsorganisationer eller en anden forening – Dansk Orienterings-forbund er medlem af Friluftsrådet.

Der kan gives støtte til almennyttige aktiviteter inden for nedenstående tema, som må siges at matche såvel 'Find vej' som andre af de aktiviteter de danske orienteringsklubber tilbyder:

Naturoplevelser for andre

Initiativer, der er med til at give andre mennesker natur- og friluftsoplevelser og større naturforståelse, så de ønsker at værne om naturen. Det kan eksempelvis være:
• Samarbejde med skoler om forløb og aktiviteter i naturen
• Aktiviteter og arrangementer, der aktiverer børn, unge og familier i naturen
• Aktiviteter og arrangementer, der aktiverer udsatte grupper i naturen

Der kan gives støtte til udgifter, som er nødvendige for aktiviteternes gennemførelse - dog ikke til løn eller honorar til ansøger.

En idé til aktivering af børn, unge og familier i naturen er vores Find vej mobil-quiz som kan laves på såvel faste poster som foto-orientering. Også lydposterne som vi laver med app'en TravelTales er sjove og oplagte at tænke ind i et lokalt tilbud. Her kan DOFs egen ’Find vej PLUS’ pulje også komme i spil.

Kontakt Anne Marie V. Kamilles, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 4196 9377 for inspiration og vejledning.
Og læs mere på Friluftsrådets hjemmeside.

http://www.friluftsraadet.dk/indhold/aktiv-af-natur/soeg-stoette.aspx