Skip to main content

Årets første DM afgøres lørdag

| Administrator | Nyheder 2015

Stærke felter til DM-nat

Lørdag aften afvikles årets første DM i Marbæk plantage nord for Esbjerg. Esbjerg OK har lagt op til et brag af en sæsonåbning, med en rigtig flot stævneplads. Der er lige som sidste år live tracking i eliteklasserne, så dem der ikke begiver sig helt til Esbjerg kan følge slagets gang fra computeren derhjemme.

Der er et super stærk felt i både herre og dameklassen. Hos damerne er der lidt skuffende kun seks løbere til start, men det er til gengæld seks rigtig stærke løbere. Årets orienteringsløber i 2014 Maja Alm fra OK HTF viste til sæsonpremieren i Hammer Bakker i den forgangne weekend, at formen også er rigtig god i 2015. Hun vandt suverænt begge dage. Så hun må nok påtage sig favoritværdigheden. Men vedholdende rygter fra Sverige siger, at Emma Klingenberg fra Faaborg OK også er i fantastisk god form. Så det bliver spændende at se, om hun kan gentage triumfen fra sidste år og løbe sejren hjem. Ida Bobach fra OK Pan Aarhus måtte melde afbud til Nordjysk 2-dages i weekenden på grund af en skade i foden. Men den skulle efter sigende ikke være så slem, så vi satser på, at hun er til start til DM-nat. Er hun på startstregen, er hun altid en oplagt kandidat til mesterskabet.

Herreklassen er med sit 18 mand store felt heller ikke skræmmende i antal startende – men de bedste er til start, så det skal nok blive en spændende konkurrence. Sprintverdensmesteren Søren Bobach fra OK Pan Aarhus viste ligesom Maja Alm i weekenden, at han er endog rigtig godt kørende. Hvis han lykkes med at gennemføre et teknisk godt løb, er der næppe nogen, der kan true ham. Men de sidste to års natmester Søren Schwartz fra FIF Hillerød er også i rigtig god form, så han har meldt sig klar til at gøre forsøget. Rasmus Djurhuus har haft en god vintertræning, så han håber på, at han kan fejre sin 29 års fødselsdag med at vriste guldmedaljen fra de to favoritter. Af øvrige kandidater til medaljeskamlen har vi en stærk løbende Andreas Boesen fra Roskilde OK, Christian Bobach fra Silkeborg OK er en farlig outsider – og så skal man aldrig afskrive Faaborg OK’s Tue Lassen, der ganske vist har døjet med et bøjet ribben, men som altid viser tænder, når der er medaljer på spil.

Du kan følge live tracking her:

http://www.tractrac.com/index.php?page=eventpage&id=498