Skip to main content

Maja Alm årets orienteringsløber 2014

| Administrator | Nyheder 2015

Marginalerne var på Maja Alms side, da titlen som året orienteringsløber 2014 blev afgjort. Hun tog titlen foran Søren Bobach med kun to stemmers marginal

2014 var et helt formidabelt år for dansk orienteringsløb. Ikke færre end seks løbere tog medalje til EM eller VM. Fem af disse vandt en individuel medalje. Det betød også, at afstemningen om titlen til årets orienteringsløber blev historisk svær.

Hvordan vælger man mellem danmarkshistoriens blot tredje verdensmester (Søren Bobach), danmarkshistoriens første europamester (Signe Søes), den i danmarkshistorien der har taget flest EM/VM medaljer (Maja Alm), en VM sølvmedaljevinder på en skovdistance (Ida Bobach), og en samlende figur med kæmpe betydning for holdet, der samtidig vandt bronze til VM (Tue Lassen)? Ud over de individuelle resultater, har de alle på hver deres facon spillet en afgørende rolle for Danmarks fantastiske stafet år - hvor det er blevet til to VM-medaljer.

Afstemningen blev en tæt kamp mellem især verdensmester Søren Bobach - og Maja Alm, der med sine fire EM- og VM-medaljer, har vundet flere medaljer i 2014, end nogen anden dansker har gjort i hele sin karriere.

Med en marginal på blot to stemmer, blev det Maja Alm, der løb med titlen. Gennem de seneste år har Maja Alm præsteret helt i top til alle mesterskaber. Hun har vundet medalje til EM i 2010, 2012 og 2014 og til VM i 2012 og 2014. I 2014 blev det sågar til hele tre medaljer. Læg dertil en 6. plads på mellemdistancen til VM i 2014 og en 4. plads til sprint VM i 2013. Det tegner et billede af en absolut verdensstjerne.

Det eneste hun mangler, er at tage det sidste lille skridt op på den øverste skammel. Lad os håbe at det sker til VM i 2015.