Skip to main content

Ungdomstur for U2 og Junior

| Administrator | Nyheder 2015

Af Rasmus Damgaard og Lasse Fugmann Thamdrup

Her i weekenden havde alle tre kredse, Nord, Syd og Øst, U2- og Juniorsamling i Ringe på Fyn til et fælleskursus. Tilsammen var over 100 unge og forventningsfulde o-løbere mødt op.

Løberne blev indkvarteret på den nyrenoverede Nordagerskolen, hvor de boede i klasseværelserne. Kort efter ankomsten fredag aften, stod den natløb i Ringe by på faste Find Vej poster.
Senere på aftenen stod den på kage og varm kakao, og alle løberne hyggede sig med bordtennis, musik og meget andet.

Lørdag formiddag stod den på en forholdsvis nem træning i Sollerup, hvor distancerne på 3, 5 og 7 km gjorde det nemt for alle at være med. Den nyfaldne sne gjorde træningen til en smuk, men også kold oplevelse. Træningen blev selvfølgelig gennemført med SportIdent, hvilket motiverede nogle af løberne.

Lørdag eftermiddag var der DOF Youth Academy, hvor Julius Molsen, Søllerød OK, fortalte om korttegning, Andreas Duc Jørgensen, Allerød OK, fortalte om banelægning og Tjalfe Egholm Rude, Christian Bagger Hagner og Oscar Holm Nørgaard, Silkeborg OK, fortalte om det at være ung ungdomstræner.
Oplægsholderne var dygtige, og de formåede måske, hvem ved, at engagere nogle af ungdomsløberne til at tage den samme vej.
Senere var der tur ned til den lokale Kiwi, hvor løberne kunne købe slik efter behov, hvilket der uden tvivl var ;-)
Om aftenen blev der set håndbold, arrangeret en hockeyturnering af løberne selv, som blev spillet i gymnastiksalen og en masse andre ting.

Søndag formiddag tog løberne til en fed træning i Svanninge bakker, hvilket uden tvivl var det bedste og mest interessante terræn i weekenden. Her var banerne længere, 5, 7 og 9 km, men alle var motiverede, og klare til at komme ud i det fede terræn, hvor der flere gange er arrangeret store løb som Midgårdsormen. Endnu en gang var der SI.
Ved middagstid var der selvfølgelig frokost med varm leverpostej, pastasalat og meget andet, og senere skulle der gøres rent på hele skolen, hvilket med over 100 menneskers hjælp blev gjort hurtigt.
Altså en tur med mange mennesker, glade unge, men dog ikke det højeste tekniske niveau på alle træninger, hvilket var lidt ærgerligt for nogle.