Skip to main content

Ida Bobach nr. 4 i første World Cup afdeling

| Administrator | Nyheder 2015

Og Andreas Hougaard Boesen erobrede en fornem 8. plads

Finalen i årets første World Cup afdeling blev afviklet på University of Tasmanias campus i Launceston. Efter en sprintkvalifikation på asfalterede stier i et kuperet turistområde, var vi nu tilbage i et mere traditionelt sprintområde: Fladt parkområde med lynhurtig navigering omkring bygningerne. På videotransmissionen kunne man også se en af de sidste poster placeret i første sals højde, og løberne så ud til at være blevet godt udfordret i den blæsende sommervarme.

Ida Bobach præsterede klart bedre end i kvalifikationen og erobrede 4. pladsen, men var hele 1:47 efter suveræne Tove Alexandersson. Tove havde et helt andet gear end de øvrige deltagere, da hun passerede målområdet sidst på banen og vandt en knusende sejr på mere end et minut foran den regerende verdensmester på sprint, Judith Wyder, Schweiz. Når Tove får det til at fungere, er der ingen over og ingen ved siden af hende.

Cecilie Friberg Klysner præsterede rigtigt flot i sin første World Cup A-finale. Hun indhentede Bettina Aebi fra Schweiz og rykkede optimistisk forbi. De to kom dog samlet til mål og Cecilie endte med at dele 14. pladsen med hele to andre løbere.

Hos herrerne tog Andreas Hougaard Boesen ikke så lidt af et internationalt gennembrud ved at erobre en flot delt 8. plads. Andreas måtte endda noteres for bare 25. bedste tid på første radio og kunne således have fået en endnu bedre placering med en lidt bedre start. Søren Bobachs 14. plads er også godkendt givet at han ikke kan løbe helt igennem. Thor Nørskov løb sig også i top 20, mens Søren Schwartz Sørensen og Jakob Ekhard Edsen sluttede lige uden for.

Kell Sønnichsen har talt med løberne og her er et udsnit af, hvordan det oplevede løbet: Ida var tilfreds med sit løb. Der var kun småting undervejs, men hun var lige ved at løbe i en af banelæggerens fælder. Cecilie havde som målsætning at løbe så godt som muligt, ikke mindst sikkert til første post. Det lykkedes.

Andreas havde et teknisk godt løb og blev generelt heller ikke fanget af de små fælder. Post 2 overraskede ham dog og han måtte bruge noget tid på at finde vej, så hans rytme blev hurtigt brudt. Søren Bobach havde ingen problemer rent teknisk, men løb som tidligere skrevet ikke på fuld kraft. Thor havde gode ben, men følte at det nogle gange var svært at læse kortet; det var ikke altid til at overskue strækkene. Det var mere udfordrende, end han havde regnet med. Generelt var Thor dog godt tilfreds, men han glæder sig til mellem- og langdistanceløbene.

Næste World Cup afdeling er mellemdistance på torsdag. Her ser vi frem til, at Ida fortsætter tvekampen med Tove Alexandersson på skovdistancerne.

Resultater, damer
1.\tTove Alexandersson, SWE 14:58
2.\tJudith Wyder, SUI 16:00
3.\tSara Luescher, SUI 16:13
4.\tIda Bobach, DEN 16:47
14. Cecilie Friberg Klysner 17:33

Resultater, herrer
1.\tMatthias Kyburz, SUI 15:06
2.\tDaniel Hubmann, SUI 15:39
3.\tGustav Bergman, SWE 15:45
8. Andreas Hougaard Boesen, DEN 16;19
14. Søren Bobach, DEN 16:36
19. Thor Nørskov, DEN 16:50
22. Søren Schwartz Sørensen, DEN 17:00
23. Jakob Ekhard Edsen, DEN 17:04

http://oceania2015.com/world-cup-live/