Skip to main content

World Cup i Tasmanien

| Administrator | Nyheder 2015

Landsholdssæsonen 2015 starter i morgen, fredag

Selvom der ikke er nogen idrætsbegivenhed, der på denne dag når samme interesse som skihop fra Garmisch-Partenkirchen, så vil der allerede de næste dage for os orienteringsentusiaster være en mere spændende idrætsbegivenhed at følge.

Den internationale orienteringssæson starter ligesom for to år siden i dejligt sommervejr, når verdenseliten løber tre World Cup afdelinger på øen Tamanien syd for Australiens hovedland.

Det danske hold er et mix af etablerede verdensstjerner og unge talenter. Alle har betalt rejsen selv og kombinerer løbet med kortere eller længere ophold Down Under. På grund af rejseomkostningerne er det primært de store nationer, der stiller hold. 43 kvinder og 53 mænd udgør feltet i første afdeling, der er sprint i Launceston med kvalifikation fredag og finale lørdag. Torsdag den 8. januar løbes World Cup på mellemdistance og lørdag den 10. januar afsluttes med langdistance.

De danske herrer
I herreklassen knyttes de danske forhåbninger helt naturligt til vores verdensmester på sprint, Søren Bobach, der også starter sidst i kvalifikationen. Søren havde et flot efterår på alle distancer og blev eksempelvis nr. 3 i World Cup finalen på mellemdistance i Schweiz. Søren har i oktober og november deltaget i et intervaltræningsprojekt, der er en del af Tue Lassens afgangsprojekt på Idræt og det bliver spændende at se, hvordan den utraditionelle efterårstræning har påvirket formen op til World Cup premieren.

Andreas Hougaard Boesen har ligeledes deltaget i intervaltræningsprojektet og med Andreas’ fine løb ved ranglistesprinten i Ballerup, hvor han ikke var langt efter Søren, er der også grund til at have forventninger til Andreas på sprinten. Søren Schwartz Sørensen er den tredje danske VM-løber i startfeltet. Søren satser ikke på sprint på mesterskaber, men kan vise sig som outsider.

Danmark har yderligere to spændende unge navne på stratstregen. Jakob Ekhard Edsen og Thor Nørskov har trænet i Australien i adskillige måneder. Begge er dygtige sprintløbere og særligt førsteårssenioren Thor har været helt suveræn som junior og skal altså nu for første gang prøve kræfter med seniorerne.

De danske kvinder
Selvom Ida Bobach ikke satser på sprint ved mesterskaber, er talentet i denne disciplin uomtvisteligt og Ida ventes endnu en gang at skulle kæmpe med sine to hårdeste konkurrenter, Tove Alexandersson fra Sverige og Judith Wyder fra Schweiz om topplaceringerne. Ida har også deltaget i intervaltræningsprojektet, hvilket man kan læse mere om på hendes blog, som der er adgang til her fra hjemmesiden. Udover Ida er der spændende seniordebut til netop oprykkede Cecilie Friberg Klysner. Cecilie har flere topplaceringer fra Junior VM bag sig og har også været en periode i Australien op til World Cup løbet.

Sprintkvalifikationen
Første start er fredag kl. 16:00 lokal tid, hvilket med 10 timers tidsforskel, hvilket betyder at det er fra kl. 06:00 fredag morgen, at vi skal sidde klar ved computeren for at følge livedækningen af sprintkvalifikationen.

Starttiderne er lokal tid:

W 21, 2,3 km, 95 m stigning, 21-22 poster
Cecilie Friberg Klysner 16:02
Ida Bobach 16:19

M 21, 2,6 km, 115 m stigning, 22-23 poster
Søren Schwartz Sørensen 16:31
Thor Nørskov 16:42
Jakob Ekhard Edsen 16:46
Andreas Hougaard Boesen 16:50
Søren Bobach 16:56

Løbsområdet er et kuperet turistområde med stejle skrænter ned til floden South Esk River. Live dækningen fra løbet kan følge via linket nedenfor. Ifølge arrangørernes informationer, er det de 20 bedste i hvert heat, der kvalificerer sig til A-finalen, hvilket betyder, at kvalifikationen primært har betydning for startrækkefølgen i finalen, da kun tre damer og 13 herrer sorteres fra.

http://oceania2015.com/world-cup-live/