Skip to main content

U 16-løbere skygget af VM-stjernerne

| Administrator | Nyheder 2014

I fantastisk vintersol i Gjern Bakker

DOFs yngste træningsgruppe holdt i denne weekend opstartssamling for løbere, der er 15-16 årige næste år - U-16-gruppen. ”Der har været fantastisk interesse. Over 40 har søgt om at komme med. Det er virkeligt imponerende” fortæller U 16-træner Jesper Stamp. ”Vi har ikke haft plads til alle, men er glade for at kunne samle 23 topmotiverede unge løbere.”

Samlingens højdepunkt var dagens træning fra Troldhøj i Gjern Bakker, hvor VM på mellemdistance blev afholdt i 2006. Alle U 16-løberne løb en runde rigtigt svær orientering på små 2 km med en seniorlandsholdsløber som skygge.

”Det er helt OK at være lidt nervøs.” sagde Jesper til U-16-løberne før start. Men landsholdsløberne og U 16-løberne var gode til at tage en snak om løbet før de startede og de unge løbere fortalte efterfølgende, at det havde været en rigtigt god oplevelse. "Det var fedt at blive skygget. Jeg prøvede ikke at tænke så meget over det." fortalte Lasse fra Sjælland bagefter.

Ved den efterfølgende evaluering satte U 16- løberne sig sammen med deres skygge og talte om hvordan det var gået. VM- og EM-medaljevinder Maja Alm Maja talte med Malthe, Lasse og Andreas. Maja roste, at de alle tre løb rigtigt godt – og at de var gode til at planlægge hvordan de ville løbe hele strækket før de løb ud på det. De talte også om, hvor vigtigt det er at kigge op i terrænet og finde terrængenstande, som ligger længere væk, men er lette at finde på kortet. På et svært skråstræk op over Troldhøj fortalte Maja om, hvor vigtigt det er at have en plan. Enten at være omhyggelig med at finde en linje i terrænet, for eksempel en lang slugt, der kan være ledelinje op til posten. Eller løbe helt op på toppen og så udnytte det gode overblik, når man løber ned til posten. Og så lige huske at læse postbeskrivelsen, så man ikke leder i en slugt efter en post, der ligger på en udløber. Maja fortalte også om balancen mellem at løbe lige på og mere uden om. Lige på kan være ret svært, mens man på udenomsvejvalget kan finde ledelinjer, som giver et sikrere indløb til posten. Begge dele kan være helt OK, det er blot vigtigt at vide, at det ene er mere sikkert end det andet.

Jesper Stamp var rigtigt godt tilfreds med træningen. "Vi lægger vægt på, at denne samling skal motivere og introducere de unge løbere til hvad eliteorientering er” fortalte Jesper. "Og jeg kan mærke på løberne, at de har været rigtigt glade for træningen."

Se fotos via linket nedenfor.

Det var ikke kun U 16-løberne, som syntes det havde været en god træning. ”Jeg kunne mærke det var en helt vildt fed oplevelse igen i år”, fortalte VM-medaljevinder Emma Klingenberg. Andreas Boesen reflekterede efter træningen: ”Jeg skyggede to forskellige løbere, som havde meget forskellig teknik. En læste kurverne, en anden brugte kompasset rigtigt meget. Det var interessant at opleve hvor forskelligt, opgaven kan gribes an!”

Efter den fælles evaluering tog grupperne hver til sit. Søndag løber de to grupper den samme træning ved Knøsen – et andet af de rigtigt vanskelige terræner nær Silkeborg.

https://plus.google.com/photos/101693390306495895583/albums/6090192289841109793?banner=pwa