Skip to main content

Øget støtte fra Team Danmark

| Administrator | Nyheder 2014

Og indstilling til Kulturministerens Idrætspris

Dansk Orienterings-Forbund har i de seneste dage fået flere gode beskeder fra vores tætte samarbejdspartner, Team Danmark.

Flere penge fra Team Danmark
Team Danmark behandlede på sit bestyrelsesmøde mandag budgettet for 2015. Efter de fantastiske VM-medaljer i Italien havde vi håbet på ekstra midler til landsholdsarbejdet. Og vi kan med stor glæde konstatere, at vi har opnået en af de største procentvise stigninger af alle Team Danmark støttede forbund. En ekstrabevilling på over 300.000 kroner bringer den samlede støtte op på 2,4 mio. kr. ”Det er et rigtigt dejligt skulderklap, som giver os endnu bedre muligheder for at støtte vores bedste udøvere i forberedelserne frem mod VM i Skotland i 2015” udtaler landstræner Lars Lindstrøm og fortsætter: "eksempelvis får både Søren og Ida Bobach samt Tue Lassen mulighed for at være o-løbere på næsten fuld tid i store dele af 2015, ligesom vi yderligere kan styrke elitecenteret i Aarhus".

Helt ekstraordinært har Team Danmark endvidere accepteret stigningen uden at kræve en tilsvarende stigning af DOFs direkte betaling til landsholdet. Det er ellers ofte således, når vi får tilskud til vores virksomhed, at modparten kræver, at vi selv lægger et tilsvarende beløb. Ekstrabevillingen er både et herligt skulderklap og et vidnesbyrd om det gode samarbejde, vi i det daglige har med Team Danmark.


Team Danmark indstiller Dansk Orienterings-Forbund til Kulturministerens Idrætspris
Ud over pengene, har Team Danmark vist de fine resultater ved VM en helt særlig anerkendelse. Team Danmark har mulighed for at udarbejde tre indstillinger til Kulturministerens Idrætspris. En af de tre indstillinger er Dansk Orienterings-Forbund med baggrund i VM-triumfen. I indstillingen hedder det blandt andet:

”Dansk Orienterings-Forbund er som den eneste af de ikke-olympiske sportsgren i den øverste støttekategori som Verdensklasseforbund hos Team Danmark, og forbundet er lykkes med at skabe et unikt elitemiljø og et sammenhold, hvor de enkelte løbere gør hinanden bedre. Det er et miljø, som kan inspirere alle eliteidrætsmiljøer i Danmark.”

Team Danmark har yderligere indstillet triatleten Camilla Pedersen, der leverede et fantastisk come back i 2014 efter en ulykke i 2013, samt de to sejlere Ida Marie Braad og Marie Thusgaard.

I alt er der 12 nominerede til prisen, som uddeles torsdag den 11. december 2014 af Kulturminister Marianne Jelved (billedet).

Se Team Danmarks indstilling via linket nedenfor.

http://www.teamdanmark.dk/-/media/Team%20Danmark/Media%20Archive/Documents/Forside/Om-Team-Danmark/Bestyrelse/2014/1-december-2014/Bilag%20punkt%202%20-%20TD_Indstillinger%202014.pdf