Skip to main content

Løb i et hjerte for hjertets skyld

| Administrator | Nyheder 2014

Dansk Orienterings-Forbund og Hjerteforeningen udfordrer orienteringsløbere og motionsløbere over hele landet: Løb hjerter, når du finder poster!

Nu kan du ved at motionere i hjerteformede ruter samtidig støtte Hjerteforeningens arbejde. Dansk Orienterings-Forbund og Hjerteforeningen samarbejder om at få danskerne ud at motionere. 

For at støtte Hjerteforeningen økonomisk skal motionsturen foregå ad en hjerteformet rute, som du selv finder på eller genbruger fra andre. Ruten løbes med den gratis smartphone-app Endomondo tændt. Når ruten er gennemført, afsluttes med #hjerteform. Herved støtter en anden af Hjerteforeningens samarbejdspartnere - OTA Solgryn - Hjerteforeningens kampagne ’Elsk hjertet’ med fem kroner.

Alt gælder! Så lav hjerteformer med posterne i træningen, eller brug kortene på findveji.dk til at danne hjerter. Kun fantasien sætter grænser.

Du kan lade dig inspirere af andres baner og dele din hjertebane eller dit hjertevejvalg med andre på Find vej i Danmarks Facebook-side efterfølgende. Hvem løber det flotteste julehjerte ud fra Find vej-posterne?

- Vi er glade for, at vi kan være fælles om at fremme aktiviteter, der kombinerer motion og naturoplevelser til gavn for danskerne og bidrage til at udbrede Hjerteforeningens vigtige budskaber om forebyggelse, siger Michael Sørensen, direktør i Dansk Orienterings-Forbund. 

Tim Boye Jensen, der er ansvarlig for erhvervssamarbejder i Hjerteforeningen, siger: 
- I Hjerteforeningen arbejder vi ud fra devisen om, at sunde vaner skal være en livsstil, og motion er et vigtigt led i at forebygge hjertekarsygdom. Derfor opfordrer vi alle til at tænke små motionsaktiviteter ind i hverdagen. Det kan fx være at løbe eller gå en tur i skoven. 

Motion støtter hjertesagen 
Samtidig med at du med den hjerteformede motion får pulsen op, støtter du også hjertesagen økonomisk. OTA Solgryn har valgt at støtte Hjerteforeningens Elsk hjertet-kampagne og giver fem kroner hver gang du bevæger dig ad en hjerteformet rute. Enten en du selv planlægger eller hvis du bevæger dig ad en allerede eksisterende rute. Mette Klarskov, Senior Brand Manager Nordic, Quaker Oats siger om samarbejdet:

- Vi har valgt at støtte op om Hjerteforeningens Elsk hjertet-kampagne, da vi synes, det er en vigtig sag, som vi gerne vil bidrage til får mere fokus og ikke mindst forskningsmidler. Samtidig giver det også anledning til at oplyse vores forbrugere om vigtigheden af at tage hånd om sit hjerte. Med vores #hjerteform-kampagne vil vi gøre det endnu sjovere for danskerne at være aktive samtidig med, at de gør noget godt for hjertet – både ved at styrke det fysiske hjerte,men også via støtte til forskning i kvinders hjerter. 

Sådan kommer du i gang 
Du skal bruge en opdateret Endomondo-app. Den er gratis. Tænd for app’en og vælg sportsgren. Tryk start og motioner på din hjerteformede rute. Tryk stop, skriv #hjerteform i kommentarfeltet og tryk OK. Så har du – og OTA Solgryn - støttet med 5 kr. til Hjerteforeningen, uanset rutens længde. Og du kan løbe den samme rute igen og igen og støtte med 5 kr. hver eneste gang – når blot du husker at afslutte turen med #hjerteform i Endomondo. 

Brug findveji.dk
www.findveji.dk har du adgang til orienteringskort over 200 steder i landet – vælg et sted nær dig og print kortet med alle poster. 
Planlæg hjemmefra, hvilke poster du kan tage i en given rækkefølge for, at ruten danner et hjerte. Se julemandens vejvalg på illustrationen. 
Du gennemfører herefter ruten med Endomondo tændt og afslutter med #hjerteform. 
Du kan lade dig inspirere af andres ruter og/eller dele, hvordan du selv tog posterne for at danne en hjerteform, på Find vej i Danmarks Facebook-side. 

Få svar på spørgsmål om Endomondo og #hjerterute: Nordic Brand Manager - Nina Skov Romer, Pepsico/Quaker:Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  
Få svar på spørgsmål om Find vej i Danmark: Udviklingskonsulent Martin Hedal, Dansk Orienterings-Forbund:Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

http://www.hjerteform.nu