Skip to main content

Marius Trane Ødum tager en pause fra landsholdet

| Administrator | Nyheder 2014

Efter længerevarende problemer må et af forbundets mest lovende talenter holde pause fra landsholdet

Marius Trane Ødum er et af Dansk Orienterings mest lovende talenter. Dette har han gentagende gange bevist, både til Junior-VM og i World Cuppen. Overgangen fra junior til senior er ofte vanskelig, men Marius viste allerede fra starten af 2013 rigtig god form og leverede en stribe imponerende resultater i World Cuppen, hvilket lovede rigtig godt frem mod det sommerens VM.
Umiddelbart efter World Cuppen i juni begyndte kroppen dog at sige fra, hvorfor Marius kort før VM desværre måtte melde afbud. Dette var starten på en længere periode, hvor hans krop ikke fungerede som den skulle, og symptomer som træt- og svimmelhed var gentagende i forbindelse med træning. For at finde svar på problemerne, er han efterfølgende blevet konsulteret af en lang række specialister, men ingen har kunnet give et klart svar.

Marius har siden afbuddet til VM givet kroppen hvile og ro til at komme sig helt, og flere forsøg med at genoptage træning langsomt og kontrolleret, har ikke givet positive svar - symptomerne har været tilbagevendende.
Dette er naturligvis ikke en optimal situation og har været meget frustrerende for Marius. I denne svære situation har Marius derfor valgt at give kroppen og tankerne de bedst mulige betingelser for at komme sig igen. Marius tager derfor en pause fra landsholdet på ubestemt tid for at fokusere på andre ting i livet.

Landsholdsledelsen håber at pausen kan give Marius Thrane Ødum overskuddet tilbage, og håber ligeledes at hans sølvmedalje på langdistancen til Junior-VM 2012 i Slovakiet, kun er et foreløbigt højdepunkt i hans elitekarriere.