Skip to main content

Seniorlandsholdsgrupper 2015

| Administrator | Nyheder 2014

2014 bød på hele 8 danske EM og VM medaljer, nu er landsholdsgrupperne for 2015 udtaget

2014 var det bedste år nogensinde for dansk orientering. 6 VM medaljer, 2 EM medaljer, 1 World Cup sejr, og samlet sejr i sprint mixstafet World Cup blev facit på året. Det er derfor et landshold fyldt med selvtillid og tro på at Danmark kan være med om medaljerne til næste års VM omkring Inverness i Skotland d. 29/7-7/8.
Landsholdsgrupperne der skal arbejde mod at gentage successen fra 2014 er nu udtaget, og i 2015 består landsholdet af i alt 13 løbere fordelt på 3 grupper.

Verdensmester Søren Bobach, OK Pan Aarhus er selvskrevet ny mand i Verdensklassegruppen oven på sit fantastiske VM med 2 medaljer, guld og sølv. Verdensklassegruppen består udover Søren Bobach af de øvrige medaljetagere fra 2014. Europamester Signe Søes, OK Pan Aarhus stoppede sin satsning efter EM-triufen og er derfor ikke med på landsholdet.

Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK har haft et problemfyldt 2014, og mistede på den konto både EM og VM. Han glider derfor ned i Elitegruppen, men det betyder ikke at forventningerne til Rasmus Thrane Hansen er mindre i 2015. Han har ved flere lejligheder og især i 2013 vist, at når alt går efter planen kan han kæmpe med om medaljerne. Indplaceringen i Elitegruppen gør at han har udændrede muligheder for at præstere i 2015, hvor særlig VM sprinten i Skotland bliver spændende at følge.

U23 gruppen siger velkommen til to nye løbere i form af Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering og Thor Nørskov, OK Øst Birkerød. De har begge ved flere lejligheder vist deres potentiale til Junior-VM, og det honoreres nu med fortsat tillid i U23 gruppen. Sammen med Jakob Edsen, Aarhus 1900 Orientering opholder de sig pt. i Australien, og får deres debut til World Cup i Tasmanien til januar. Alle tre løbere kom hjem i marts.

Verdensklassegruppen:
Emma Klingenberg, Faaborg OK
Ida Bobach, OK Pan Aarhus
Maja Alm, OK HTF Haderslev
Søren Bobach, OK Pan Aarhus
Tue Lassen, Faaborg OK

Elitegruppen
Andreas Boesen, OK Roskilde
Christian Bobach, Silkeborg OK
Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK
Søren Schwartz Sørensen, FIF Hillerød Orientering

U23 gruppen
Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering
Stine Bagger Hagner, Silkeborg OK
Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orientering
Thor Nørskov, OK Øst Birkerød

Evt. kommentarer bedes rettet til Landstræner Lars Lindstrøm på email Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

http://landshold.do-f.dk