Skip to main content

Sydsamling 2014

| Administrator | Nyheder 2014

I regn og blæst i Portugal

Efter nogle måneders hård træning i kulde og mørke, ser de danske landsholdsløbere altid frem til årets Sydsamling, der giver et afbræk fra hverdagen og giver mulighed for hård træning i behagelige omgivelser. I år går turen i perioden 8. til 15. februar til Saõ Pedro do Moel ved den portugisiske Atlanterhavskyst. Ud over afvekslingen ligner terrænet også EM-terrænet til forveksling. EM afholdes i april i netop Portugal et par timers kørsel syd for træningslejrområdet.

Men før løberne har kunnet spæne ud i de letløbte nåleskove, er der gået et minutiøst planlægningsarbejde, hvor ikke mindst den komplekse rejseplan med deltagere og ledere der rejser ud og hjem på individuelt tilpassede tidspunkter kalder på respekt. Landsholdet vender hver en krone, når de er på tur og har efterhånden udviklet en enestående ekspertise i at opstøve billige flyrejser.

Selvom løberne er taget til sydlige himmelstrøg, skal de dog ikke regne med ren sommerferie. Tirsdag stiller vejrudsigten for Marinha Grande op mod 40 mm regn i udsigt. Det er dog næppe noget, der ødelægger humøret hos de 15 seniorer og 18 juniorer, som deltager i årets samling.

Et kompetent team af trænere, ledere, posthunde og specialister fra Team Danmark sørger for at optimere løbernes træningsudbytte. Hele tre optimerede programmer er udarbejdet – et for juniorer, et for seniorer med fokus på sprint og et for seniorer med fokus på skovdisciplinerne. Senioropdelingen betyder, at programmet de tre dage er opdelt i et specifikt sprinttræningsprogram og et skovtræningsprogram. De 4 øvrige dage følger såvel juniorer som seniorer samme træningsprogram. Herved får seniorerne glæde af at være en del af træningen i en større gruppe og juniorerne kan få inspiration af at træne med seniorerne.

Team Danmarks ekspertteam består af fysioterapeut Gitte Karlshøj, diætist Lene Bundgaard og idrætsspsykolog Kristoffer Henriksen. Sidstnævnte skal arbejde med løberene under temaet ”100 %”. Altså målrettet arbejde med at deltagerne er helt klar, når de står ved startstregen ved mesterskaberne.

Samtidig er programmet planlagt således at de disciplinspecifikke træninger gennemføres med høj intensitet med henblik på at simulere konkurrencesituationen bedst muligt. Dagene med fælles program gennemføres i mere roligt tempo og typisk med fokus o-tekniske træningsmomenter som korridorløb, mangepostløb og følg John. Sidstnævnte er i ligestillingens navn suppleret med en variant, der kaldes Følg Johanne.

Lørdag den 15. februar går turen atter hjemad. For World Cup holdet er der da mindre end to uger til første afdeling i Tyrkiet, mens de øvrige deltagere i træningslejren har yderligere nogle uger før sæsonen herhjemme for alvor starter.