Skip to main content

Markant styrkelse af OK Pan Århus' herresatsning

| Administrator | Nyheder 2014

Søren Bobach, Tue Lassen og Rasmus Djurhuus løber internationalt for OK Pan Århus fra 2015

Efter at OK Pan Aarhus i flere år har været totalt dominerende på damesiden i international orientering med navne som Signe Søes, Emma Klingenberg, Ida Bobach og Maja Alm, er tiden nu kommet til for alvor at etablere en herresatsning i klubben.

Damerne har vist vejen med flotte præstationer på alle de store internationale stafetter, senest vandt de Smålandskavlen i sidste weekend. Til og med for 4 år i træk! En præstation, der kun er overgået af en klub gennem historien.

OK Pans herrehold opruster
Klubben annoncerer nu, at herreholdet internationalt bliver forstærket med verdensmester Søren Bobach (fra Halden SK), VM-bronzevinder Tue Lassen (fra Vaajakosken Terä) og den mangedobbelte danske mester Rasmus Djurhuus (fra Kristianssand OK). Søren og Rasmus løber også for klubben i Danmark, mens Tue Lassen i Danmark fortsat vil repræsentere Faaborg OK.

De er selvfølgelig en markant forstærkelse af den i forvejen stærke trup, der allerede omfatter landsholdsprofilerne Christian Bobach og Andreas Boesen, samt flere andre stærke løbere.

Ud over disse etablerede landsholdsløbere er der et antal unge talenter, som løber internationalt for klubben, som får styrket deres mulighed for at udvikle sig gennem deltagelse på et rigtigt stærkt dansk hold ved de store stafetter, hvor Tiomila og Jukola stafetterne bliver de store mål.

Yderligere skal det nævnes, at Simon Thrane Hansen(tidligere OK Pan Kristianstad, Sverige) og Jeppe Ruud(Tidligere Bækkelaget SK, Norge) også skifter til den bordeauxrøde farve.

Omkring motivationen for at skifte en udenlandsk satsning i en af de helt store klubber ud med en satsning under dansk flag, siger den forsvarende verdensmester på sprint Søren Bobach:

" Gennem de sidste par år er der blevet gjort et rigtig stort stykke arbejde i OK Pan med at opbygge verdens bedste pigemiljø. Det seneste år er opbygning af et stærkt herremiljø startet. Jeg har allerede opnået store resultater med Halden SK i Norge, men jeg følte at tiden var inde til at vende hjem og være med i opbygningen af herremiljøet. Jeg føler, at vi har noget stort i vente med dette projekt og jeg har stor lyst til at bidrage og vise at vi kan opnå store ting i Danmark. Det hele bliver også mere attraktivt af at jeg nu får muligheden for at konkurrere på hold sammen med alle dem, jeg træner med i dagligdagen og som er mine gode venner. Så jeg ser virkelig frem til dette projekt"

OK Pan Århus har som målsætning at opnå en placeringen i top 10 på de store stafetter inden for de næste 2-3 år. Lykkes det, kan klubben passere Farum-Tisvilde OK, der leverede topresultater omkring årtusindskiftet netop i forbindelse med landsholdsløbere, der vendte tilbage til klubben. Den gang var Allan Mogensen, Carsten Jørgensen og Thomas Højsgard blandt landsholdsstjernerne på holdet.