Skip to main content

Danmark vinder World Cup i mix-sprintstafet

| Administrator | Nyheder 2014

Andet holdet sikrede den samlede sejr ved finalen - spænding helt til det sidste

Det danske hold sikrede sig her til eftermiddag den samlede sejr i World Cuppens mix-sprint stafet. Andet holdet kæmpede sejren ind efter helt unødvendig spænding, da første holdet blev disket på 3. turen, løbet af verdensmester på sprint Søren Bobach, OK Pan Aarhus.

Inden finalen var Danmark i front på den samlede mix-sprintstafet stilling – og den endelige sejr var derfor inden for rækkevidde. Begge danske hold fik en helt optimal start, hvor Emma Klingenberg, Faaborg OK lagde sig ud i førerposition. Allerede efter kort tid kunne Ida Bobach, OK Pan Aarhus, stemple radioposten i anden bedste tid, og ved skiftet sende Tue Lassen, Faaborg OK og Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK ud i front med schweiziske Martin Hubmann lige efter. Denne gruppe ligger samlet derude, men den stærke schweizer får skabt et lille hul ned til de to danskere, der samlet sender Christian Bobach, Silkeborg OK og Søren Bobach, OK Pan Aarhus ud på tredjeturen. Der var således lagt op til, at Maja Alm, HTF Haderslev, skulle hente sejren hjem ved at hente Julia Gross, Schweiz. Chokerende kommer nyheden kort efter, at Søren desværre er disket. Søren er helt klar over fejlen i mål og forklarer, at han desværre har overset post 24 og derved løbet 23-25. Alt var pludselig tabt, men så måtte plan B hentes frem – Landstræner Lars Lindstrøm forklarer:
”Vi ved det kan ske. Pludselig koger hovedet over og så opstår der fejl. Så er det godt, at vi har et andet hold, der træder til. Der opstår et nyt scenarie: Fokus skifter til hvordan det går for andet holdet, der længe havde ligget godt med."

Kun to minutter før Stine Bagger Hagner, Silkeborg OK, passerer stævnepladsen er vi klar over, at lykkes de for hende at hente Frankrig, der ligger umiddelbart foran, vil den samlede sejr være sikker alligevel!

"Jeg får at vide af Lars, at hende, der passerede lige før mig skal hentes, hvis ikke vi samlet skulle miste sejren - der bliver jeg først ret stresset, men det giver mig en meget fokuseret ro på at skulle løse den her opgave - og jeg bliver fyldt med fightervilje. Til allersidst er jeg ved at smide det hele, men det lykkes jo heldigvis at komme ind først!" forklarer Stine efter målgang.

Resultater, dagens konkurrence
1. Schweiz 1
2. Sverige 1
3. Schweiz 2
4. Danmark 2
DSQ Danmark 1

Resultater, samlet
1. Danmark, 320 point
2. Schweiz, 310 point
3. Sverige, 310 point

http://www.o-worldcup.ch/en