Skip to main content

Optakt: Følg med i World Cup-finalen 3/10-5/10

| Administrator | Nyheder 2014

Gode chancer for danske top-præstationer ved afslutningen på World Cup

Landsholdet er netop nu på vej til Schweiz for at deltage i World Cup-finalen, der løbes i området Liestal syd for Basel. Løberne skal konkurrere i tre discipliner fra fredag 3/10 til lørdag 5/10. Landsholdet kan se tilbage på et brag af en sæson, der nu skal rundes af. Sommerens VM har sat nye rekorder og fastslået, at dansk orientering er med i verdensklassen. Det er derfor en gruppe af top-motiverede løbere, der er klar på tre spændende konkurrencer. Det danske landshold stiller med 8 deltagere.

Det bliver særligt spændende i morgen fredag den 3/10, hvor der løbes sprint mix-stafet finale. Efter en imponerende sæson med top-placeringer, ikke mindst VM-sølv, fører Danmark her den samlede World Cup. Holdet består af den regerende verdensmester på sprint Søren Bobach, Tue Lassen, Maja Alm og Emma Klingenberg. Der er således en god chance for, at det kan lykkes for holdet at erobre den samlede sejr.
Forventningerne til de danske piger er som gennem hele sæsonen store, og med god grund. Pigerne har gennem lang tid været med i toppen på både sprint, mellem og lang. Emma Klingenberg, Faaborg OK, Ida Bobach, OK Pan Aarhus og Maja Alm, OK HTF Haderslev er igen klar til at levere verdensklasse resultater ved denne World Cup.
Hos herrerne bliver der desuden comeback til Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK, der nu er klar igen efter at have været ude under EM og VM.

Program
Fredag d. 3/10: Mix-sprintstafet
Lørdag d. 4/10: Mellemdistance
Søndag d. 5/10: Sprintdistance

Deltagere
Søren Schwartz Sørensen har i samarbejde med DOFs trænerteam besluttet ikke at deltage i World Cup finalen. Søren har desværre i øjeblikket problemer med en skadet tå. Pladsen går til Christian Bobach, der får mulighed for at kæmpe med om resultaterne.

Damer:
Emma Klingenberg, Faaborg OK
Ida Bobach, OK Pan Aarhus
Maja Alm, OK HTF Haderslev
Stine Bagger Hagner, Silkeborg OK

Herrer:
Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK
Søren Bobach, OK Pan Aarhus
Christian Bobach, Silkeborg OK
Tue Lassen, Faaborg OK

Sprint mix-stafet hold:
Emma Klingenberg, Maja Alm, Søren Bobach og Tue Lassen
Ida Bobach, Stine Bagger Hagner, Rasmus Thrane Hansen og Christian Bobach

http://www.o-worldcup.ch/en