Skip to main content

Favoritternes fald ved DM Stafet

| Administrator | Nyheder 2014

DM Stafet udviklede sig overraskende i flere klasser

Danmarksmesterskaberne i stafet blev afviklet i dag, lørdag, i Fovslet Skov ved Kolding. Og i flere klasser med anderledes udvikling end ventet.

I D21 havde OK Pan Aarhus valgt at sætte Josephine Dewett Knudsen ind på første tur og ikke Ane Linde som oprindeligt annonceret. Josephine tabte en del tid på første tur, hvor landsholdsløber Ita Klingeberg sikrede Faaborg OK et klart forspring til Helle Holm Clausen, OK Øst og Line Søderlund, Farum OK. Caroline Gjøtterup leverede en imponerende indsats fra spids på anden tur og løb faktisk 6 sekunder hurtigere på turen end Ita. Evigt unge Charlotte Thrane løb OK Øst op på andenpladsen og selvom europamester Signe Søes leverede hurtigste tid på anden tur, var OK Pan stadig næsten 10 minutter efter.

Så selvom Ida Bobach atter leverede en verdensklassetid på sidste tur var opgaven umulig, men Ida præsterede at løbe holdet op til en sølvmedalje, idet blandt andet Miri Thrane Ødum i OK Øst blev passeret på sidste tur. Men selvom etapetiden var nogle minutter langsommere end Idas, kunne ingen true Emma Klingenbergs defilering mod en sikker sejr, så Faaborg Oks sølv fra 2013 blev vekslet til guld.

"Det var rigtigt fedt at de to andre løb så godt og jeg er specielt imponeret over at Caroline holdt hovedt koldt" fortalte Emma efter løbet. "Selv prøvede jeg at løbe sikkert, fordi jeg vidste jeg havde hul, men måske kom det til at virke modsat, så jeg blev lidt ufokuseret. I hvert fald havde jeg et par tidstab og på et tidspunkt blev jeg nervøs for om de andre kom op." Det gjorde de som bekendt ikke og Emma fortalte videre, at hun glædede sig til at tage kampen op med Ida (Bobach, red.) ved DM Lang i Munkebjerg søndag, men hun erkendte det ville blive svært. Ikke mindst efter at Ida virkeligt viste styrke på VM træningslejren i Skotland.

I D 20 blev det den ventede sejr til FIF Hillerød Orientering, men ikke uden kamp. Tisvilde Hegn OKs andethold førte efter to ture og klubbens sidstetursløber Amanda Falck Weber løb suverænt og var 6 minutter hurtigere end Cecilie F. Klysner fra FIF. Desværre for THOK var Amanda på førsteholdet, som var næsten 9 minutter efter, da Amanda løb ud. Men de dygtige piger i THOK kunne dog glæde sig over både sølv- og bronzemedalje.

H 21 blev en rigtigt spændende affære. Men lad os med det samme slå fast, at heller ikke her lykkedes det OK Pan Aarhus at leve op til favoritværdigheden, da et topmotiveret team fra FIF Hillerød ville det anderledes. På første tur lykkedes det ikke for alvor Søren Bobach i Pan-dragten at skabe afstand til forfølgerne. Unge Thomas Knudsen, FROS/Melfar var blot et minut efter og mere vigtigt, så var juniorlandstræner Jeppe Ruud blot 2:41 efter i FIF-dragten. Og da en toptrimmet Anders Konring Olesen i en af hans efterhånden sjældne optrædener med kort og kompas leverede klart bedste tid på anden tur, var der pludselig lagt op til et helt åbent opgør om guldet mellem Rasmus Djurhuus i OK Pan Århus og Søren Schwartz i FIF. Søren var imidlertid klart stærkest og sikrede FIF en klar sejr.

H 20 blev ren opvisning af Tisvilde Hegn OK. Emil Øbro satte allerede på første tur konkurrenterne på plads, så forspringet til Snab var 4:40 minutter og mere vigtigt: 6:24 til Søllerød OK. Og da svensk bosatte, men danske Björn Cederberg løb mere end 5 minutter hurtigere end Simon Thrane Hansen fra Søllerød på anden tur, havde Jonas Falck Weber 12 minutters forspring at defilere med på sidste tur. Bag Jonas imponerede Magnus Dewett med en suveræn sidstetur, der lige netop sikrede OK Snab sølvet foran Søllerød.

Det skal for en ordens skyld oplyses, at alle resultater er hentet fra arrangørernes uofficielle resultatservice. Alle officielle resultater kommer via linket nedenfor.

I morgen søndag, er der så DM Lang i frygtindgydende Munkebjerg Skov ved Vejle. I de flade sydlige partier har skoven visse ligheder med Fovslet, men så er der lige de 90 meter ned til Vejle Fjord….

http://www.koldingorienteringsklub.dk/dm-stafet-2014/