Skip to main content

DM Weekend i trekantsområdet

| Administrator | Nyheder 2014

Krævende terræn og erfarne arrangører

Alt er lagt op til en herlig weekend, når Kolding OK og OK Snab i weekenden inviterer til to af årets højdepunkter. DM Stafet afholdes i Fovslet Skov ved Kolding og DM Lang afholdes i Munkebjergs udmarvende bakker ned til Vejle Fjord. Det er erfarne arrangørklubber med utallige store arrangementer på CV-et og når DM Lang ydermere byder på en genforening af VM Lang banelæggerteamet fra 2006, Flemming Jørgensen, OK Snab, som banelægger og Kent Lodberg, OK Pan Aarhus, som kontrollant, så er det bare at glæde sig.

Fovslet Skov er en af de typiske østjyske terræner uden den store kupering, men med en bevoksning, der på forskellige måder kan udfordre deltagerne. Dele af skoven er udlagt som naturskov, hvor der kan ligge væltede træer fra stormene i 2013 og hvor terrænet kan være diffust og byde på vanskelig orientering i en stresset stafetsituation.

I D 21 er OK Pan Aarhus storfavorit med tidligere og nuværende landsholdsløbere på alle ture. Førstetursløber Ane Linde var atter landsholdsaktuel ved EM i Portugal, Signe Søes er regerende europamester på mellemdistance og Ida Bobach regerende sølvmedaljevinder fra VM i mellem og stafet. Men kampen om sølvet kan blive ganske interessant, da VM-stjernen Maja Alm i OK HTF har to spændende talenter på de to første ture i en terræntype, som minder rigtigt meget om det, man kender fra Haderslev. Når dertil lægges Farum OK, OK Øst Birkerød og ikke mindst Faaborg OK med den dobbelte VM-sølvvinder Emma Klingenberg på sidste tur.

I H 21, der tæller hele 20 hold i årets stafet, er det ligeledes OK Pan Aarhus, der giver pengene færrest gange tilbage fra odds-sætterne. Igen en kombination af verdensstjerner og mangeårige landsholdsløbere. Verdensmester Søren Bobach er noteret på førstetur. Holder det, er taktikken klar: Den skal løbes hjem fra spids. Dog skal man ikke afskrive FIFHillerøds talentfulde hold, ligesom Faaborg aldrig skal afskrives før løbet er slut. FROS/Melfar stiller med et spændende hold med morgendagens stjerner og er også værd at følge.

Det er glædeligt der i år er reel konkurrence i både D 20 og H 20. I D 20 ventes FIF Hillerød med de talentfulde Klysner-søstre på holdet dog at kunne holde udfordrerne fra Tisvilde Hegn OK og Søllerød OK bag sig. H 20 ligger umiddelbart til et opgør mellem Tisvilde Hegn OK og Søllerød OK.

Arrangørerne advarer østdanskerne om, at der afholdes broløb på Storebælt på løbsdagen, hvorfor det kan tage længere tid at komme over broen end normalt.

DM Lang søndag er 10. delkonkurrence i seniorernes TRIMTEX Cup, mens DM Lang ikke indgår i juniorernes LØBEREN League, fordi juniorerne er delt på forskellige klasser i DM. Tue Lassen, Faaborg OK og Maja Alm, OK HTF fører begge i TRIMTEX Cup, men Maja er ikke at finde på startlisten. Kigger man på DM Lang startlisten i D 21 falder opmærksomheden først på banelængden. 9,3 nådesløse kilometer i en skov, hvor herreseniorer sjældent kommer under 7 minutter pr. km fortæller om en styrkeprøve præcis som DM Lang skal være. Selvom landsholdsstjernerne både vil have en hård VM-træningslejr i Skotland og en DM Stafet i benene, må afgørelsen falde mellem Ida Bobach og sidste års mester Emma Klingenberg.

13,7 km til H 21 med 33 poster vil sikre, at det er den absolut stærkeste der vinder. Tue Lassen må endnu en gang leve med favoritpresset, men ventes at kunne blive presset af såvel Søren Schwartz, RunO Olsen som Rasmus Djurhuus.

D 20 med ti tilmeldte løbere forventes at blive et opgør mellem de tre sidst startende. Nicoline F. Klysner, FIF, Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød og Cecilie F. Klysner, FIF. I H 20 er Thor Nørskov, OK Øst Birkerød, atter favorit, men her står en række andre talenter klar til at udfordre i det krævende terræn.

http://www.koldingorienteringsklub.dk/dm-stafet-2014/