Skip to main content

Tillykke piger! VM sølv på stafetten!

| Administrator | Nyheder 2014

Helt utrolig dramatisk afgørelse på damestafetten.

damernes stafet, 3 x 5000 m
1.Schweiz (Sara Lüscher, Sabine Hauswirth, Judith Wyder), 1.51.21
2.Danmark (Emma Klingenberg, Ida Bobach, Maja Alm), 1.51.32
3.Sverige (Helena Jansson, Annika Billstam, Tove Alexandersson), 1.53.45

Vores damestafethold tager sølvmedaljen hjem - det er 31 år siden Danmark sidst har vundet en medalje til en damestafet - og det er 6. medajle ved dette års VM!

”Det føles helt vildt godt. Vi har sammen kæmpet i flere år for at kunne tage en medajle – og nu lykkedes det endelig. Det er en kæmpe fælles drøm for os, der gik i opfyldelse i dag.” - Emma, Maja og Ida efter konkurrencen.

Der var spænding til det sidste da afgørelsen på damestafetten faldt her til eftermiddag i Campomulo.

På første turen har Emma Klingenberg et super flot løb og kommer ind i anden bedste tid, lige efter schweizeren Sara Lüscher.

Ida Bobach præsterer en helt optimal start, hvor hun hurtigt henter Sabine Hauswirth, der laver en større fejl. Ida sender Maja ud i anden bedste tid. Tredjeturen blev en kæmpe gyser, hvor Schweiz, Sverige og Danmark ligger samlet efter passagen af stævnepladsen. Her er Maja i selskab med de to andre superstjerner Tove Alexandersson og Judith Wyder og kæmper alt hvad hun kan. Det er en ekstremt tæt afgørelse, hvor kun 11 sekunder adskiller Danmark fra Schweiz, der tager guldet.

Se video-reportage her

Herrernes stafet
1. Sverige (Jonas Leandersson, Fredrik Johansson, Gustav Bergmann)1:56:49
2. Schweiz (Fabian Hertner, Daniel Hubmann, Matthias Kyburz)1:57:58
3. Frankring (Frederic Tranchand, Francois Gonon, Thierry Gueorgiou) 1:58:03
10. Danmark (Søren Schwartz, Tue Lassen, Christian Bobach) 2:08:00

Hos herrerne præsterer de danske hold endnu et stærkt løb, og det er en fælles, super godkendt indsats, der gør, at Christian Bobach til sidst kan løbe holdet ind på en 10. plads.

Det var en tydeligt rørt landstræner Lars Lindstrøm, der nu kan tælle til én guld-, tre sølv- og to bronzemedaljer fra dette års VM. Det er, lige som for løberne, en kæmpe drøm for landstræneren, der er gået i opfyldelse.

http://www.woc2014.info