Skip to main content

Sølv til Ida Bobach på VM mellemdistance

| Administrator | Nyheder 2014

Ny dansk medajle ved VM i Italien. Spændende teknisk mellemdistance.

Afgørelse damernes konkurrence

Damer, 4.960 meter, 16 poster, 230 meter stigning
1. Annika Billstam, Sverige 37.03
2. Ida Bobach, Danmark 37.25
3. Tove Alexandersson, Sverige 37.27
6. Maja Alm, Danmark 39.00

Ida Bobach var på plads da det gik løs på dagens mellemdistance i bjergområdet Campomulo. Ida leverer en super præstation og tager sølvmedaljen kun 22 sekunder efter vinderen Annika Billstam, Sverige. Det er Danmarks 5. medalje ved dette suverænt bedste danske VM nogensinde. Maja Alm løber et fornemt løb og indtager 6. pladsen. Mellemdistancen blev et fysisk og teknisk utroligt krævende løb. Om løbet fortæller Ida efterfølgende:

”Jeg var meget spændt ved starten. Jeg glædede mig helt vildt til bare at få det kort og gøre noget ved det.”

Ida hentede norske Maria Fasting ret hurtigt og får flot start. Ida forklarer, at hun bevidst løb meget sikkert i det udfordrende terræn, og det viste sig at være en god investering. På de stejle stigninger var Ida rigtig godt kørende fysisk og forsøgte at holde farten oppe. En fejl efter passagen af stævnepladsen kommer til at koste for Ida:

”På strækket lige efter publikumsposten er jeg virkelig presset på fysikken – og her laver jeg den fejl som kommer til at koste guldet. Jeg glider for langt ned i forhold til posten og kommer på den forkerte side af en klippeskrænt. Jeg får dog hurtigt læst mig ind ved hjælp af det åbne område og så er det bare at give alt hvad der er tilbage i kroppen frem til mål.”

Om dagens oplevelse fortæller Ida videre:

”Det var helt vildt at komme forbi stævnepladsen. Der var fyldt med danske fans, der råbte: Du har bedste tid, det er medalje! Dem der var på stævnepladsen i dag fortjener virkelig en kæmpe tak.”

Hvad er du egentlig mest til – lang eller mellem?

”Mellem vil jeg sige. Begge distancer er helt vildt gode – på to forskellige måder. Terrænerne kan være meget forskellige, men sådan en mellemdistance, hvor det er super teknisk og samtidigt fysisk ekstremt krævende passer mig godt. Langdistancen er også fed, især når man kan være med og holde på.”

Herrernes konkurrence

Herrer, 5.860 meter, 19 poster, 290 meter stigning

1. Olav Lundanes, Norge 38.12
2. Fabian Hertner, Schweiz 38.30
3. Oleksandr Kratov, Ukraine 38.46
22. Tue Lassen, Danmark 43.32
23. Søren Schwartz, Danmark 43.41

Denne gang fik Olav Lundanes, Norge, lov til at smage VM-guldet. Thierry Gueorgiou, den franske storfavorit og verdensmester fra langdistancen i onsdags, kom i mål ca. halvandet minut foran, og blev i første omgang udråbt som verdensmester. Kort efter måtte speakeren Forsberg dog tage det i sig igen: Gueorgiou, disket. Manglende stempling af post 6 og gps-trackingen viser desuden, at Gueorgiou desværre helt havde overset denne post.

Søren Schwartz gennemfører mellemdistancen med en godkendt præstation og placerer sig på en 23. plads.

”Der er mange elementer ved mit løb som jeg er rigtig godt tilfreds med. Også ting jeg kan gøre bedre. Det var meget udfordrende at se postgenstanden – dårligt sigte derude. Flere gange mister jeg kortkontakt, så der kan jeg finde noget tid. Jeg laver en større fejl efter passagen af stævnepladsen. Ellers havde jeg et fornuftigt løb, men jeg håber jeg kan gøre det endnu bedre i morgen.”

I morgen løbes der stafet, med samme stævneplads som dagens mellemdistance. Igen er der gode chancer for endnu en medajle til Danmark, inden VM er overstået for denne gang.