Skip to main content

Ingen stor dansk dag til World Cup

| Administrator | Nyheder 2014

Ida Bobach bedste dansker som nr 9

Der var nordisk dominans til dagens World Cup mellemdistance, hvor det blev top 3 placeringer til både Sverige, Norge og Finland. Svensk dobbeltsejr hos damerne og norsk sejr og 3.plads hos herrerne, og en 2. og 3. plads til Finland. Terrænet var også nordisk, hårdt og stærkt kuperet og med masser af blåbær – og hos damerne var top 11 alle skandinaver!!

Damernes konkurrence

Der var størst forventninger til Ida Bobach, der da også både startede og sluttede godt, men midt på banen tabte hun tid til de bedste og var efter 1,9 km nede som nr 14. Dagens suveræne vinder var Tove Alexandersson, Sverige, der vandt en knusende sejr med næsten 2 min foran Helena Jansson, Sverige, og Minna Kauppi, Finland, som hun indhentede efter godt 3 af de 4,6 km, og Ida var på 9.pladsen 3,39 min efter. Ita Klingenberg blev nr 42, næsten 11½ min efter vinderen, men Ita har også døjet med lidt sygdom i længere tid – og ifølge Tue Lassen løb hun sig næppe helt ud i dag.

Herrernes konkurrence

Tue Lassen rapporterer i øvrigt, at han selv var blevet forkølet – og da han yderligere har lidt en del af høfeber på det seneste, besluttede han i samråd med landsholdsledelsen at sidde over i dag, selv om det havde været spændende at prøve sig af i terrænet. De andre danske herrer gjorde helle ikke meget væsen af sig, idet Søren Schwartz Sørensen blev den bedste som nr 33, næsten 5 min efter vinderen Olav Lundanes, Norge. Rune Olsen blev nr 41, Christian Bobach nr 42 og Rasmus Djurhuus nr 47 – men ifølge Tue, har de nok alle holdt lidt igen for at spare kræfter til morgendagens langdistance.

Konkurrencen blev ellers meget spændende, og som man kan se på gps-trackingen var de r ikke meget afstand mellem de 4 første, hvor Olav Lundanes først til allersidst fik klemt sig foran Pasi Ikonen, Finland, og da både Carl Godager Kaas og Matthias Kyburz satte lidt til på vejvalgene ved de sidste poster måtte de dele 3.pladsen.
I morgen er der så langdistance, og ifølge Tue skulle alle danskerne være klar, hvorimod det hele tiden har været meningen, at han ikke skulle løbe lang. Men ifølge startlisterne http://eventor.orientering.no/Events/StartList?eventId=3760&groupBy=EventClass, stiller Ita heller ikke til start i morgen. Der skulle igen være fin dækning med gps-tracking og det hele via http://www.liveresultater.no/livesider/livesenter.php?arr=349&lang=en_EN.