Skip to main content

World Cup i Kongsberg, Norge

| Administrator | Nyheder 2014

7 danskere til start i weekendens 2 WC-løb

Det er et forholdsvis hårdt program de danske landsholdsløbere udsættes for i disse 2-3 uger. Efter en veloverstået træningslejr i VM-terrænet i Italien, byder den næste 1½ uge på store internationale løb. Faktisk er programmet så ”hårdt”, at landsholdsledelsen har valgt at stort set alle løberne kun skal løbe deres primære (VM-)distancer i de 2 kommende World Cup runder, 7.-8. juni i Kongsberg (mellem - og langdistance) og 11.-12. juni i Imatra, Finland (sprint og mix-sprintstafet). Næste weekend er der så Jukola – verdens største orienteringsstafet, hvor alle landsholdsløberne skal løbe for deres internationale klubber.

Træningslejren i Italien sluttede med 2 WRE-løb, hvor det især var glædeligt at se Ida Bobach tilbage på de øverste placeringer. På mellemdistancen blev hun nr 2 efter Minna Kauppi, Finland, og på langdistancen blev hun en aldeles overbevisende nr 1. Godt nok var det ikke det allerstærkeste startfelt, da kun Finland og Tjekkiet stillede med deres bedste løbere – men alligevel var det rigtigt dejligt at se Ida i så god form i det krævende terræn.
Hos herrerne imponerede Søren Schwartz Sørensen med en 8. plads på mellemdistancen, hvor Tue Lassen blev nr 9 og Christian Bobach nr 21. Her var konkurrencen lidt skrappere, da flere store navne deltog udover de finske og tjekkiske landshold.

Lørdagens mellemdistance

Lørdag er der så mellemdistance i Kongsberg, hvor en stor del af verdenseliten stiller til start, selv om der dog mangler flere prominente navne. Årets World Cup er ikke specielt højt prioriteret blandt mange løbere og nationer, da de enkelte afdelinger har ligget lidt ubekvemt for både mesterskaber og anden planlægning. Hos herrerne er Schweiz og Norge dog stærkt repræsenteret, ligesom både Sverige og Finland stiller med nogle af deres allerbedste. Daniel Hubmann, som leder World Cuppen aldeles suverænt, er sammen med norske Olav Lundanes nok de største favoritter blandt de 53 startende på den 5,9 km lange bane, men det skal også blive spændende at se, om Søren Schwartz Sørensen kan lave endnu et godt resultat – og så ”skylder” Tue Lassen egentlig også et godt resultat her en måneds tid før VM. Den første herre starter kl 13,21 – og Daniel Hubmann er den sidst startende kl 15,05. Første danske herre er Christian Bobach 13,43 og sidste danske herre er Tue Lassen, 14,39.

Hos damerne er Sverige stærkt repræsenteret med både Tove Alexandersson og Helena Jansson, og finske Minna Kauppi hører også til blandt favoritterne blandt de 53 tilmeldte på den 4,6 km lange bane. Der er 2 danske damer til start, Ita Klingenberg kl 13,28 og Ida Bobach 14,38, og det skal blive rigtigt interessant at se, om Ida nu er helt over sine skadesproblemer og kan vise ligeså fine resultater som i Italien.
Der skulle blive meget fin live-dækning fra løbet med GPS-tracking på de 25 sidst startende hos både herrer og damer. Linket til live-resultater mm er http://www.liveresultater.no/livesider/livesenter.php?arr=349&lang=en_EN.
Der er endnu ikke startlister til søndagens langdistance, men fra dansk side er det i hvert fald sikkert, at Tue Lassen ikke starter – og han er i øvrigt også den eneste af de danske løbere, der også stiller op i Finland i næste uge.

http://www.kolweb.no/wc-2014/hjem/