Skip to main content

DOF er også Flink af Natur

| Administrator | Nyheder 2014

Kampagnen Flink af Natur sætter fokus på at der skal være plads til alle i skovene, og DOF er med.

Miljøministeriet, Friluftsrådet og Danmarks Idrætsforbund sætter i en ny kampagne fokus på, hvordan man undgår konflikter i naturen ved at være flink af natur. DOF har siddet med i arbejdsgruppen og står som medafsender af kampagnens budskab.

Danmarks natur er årligt vært for mere end 130 millioner besøg. Og vi har stort set alle positive oplevelser i naturen. Det viser en ny stor naturundersøgelse, som Friluftsrådet, Miljøministeriet og Danmarks Idrætsforbund (DIF) har fået foretaget. Men få gange oplever vi også gener, som ofte skyldes uvidenhed eller mangelende omtanke fra andre naturgæster.
Derfor har Friluftsrådet, Miljøministeriet og DIF netop lanceret kampagnen ”Flink af natur”, der skal få danskerne i naturen til at tage endnu mere hensyn til hinanden, hilse på hinanden og generelt være flinke af natur.

”Vores smukke natur er den største seværdighed, vi har i Danmark. Hvert år tager vores skove imod mange millioner besøg. Det sker til fods, på hesteryg, ski eller mountainbike. Der er slet ikke tvivl om, at der er plads til os alle sammen. Vi skal måske bare blive lidt bedre til at give hinanden plads, tage hensyn og kort sagt være flink af natur”, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Kampagnen løber frem til efteråret, og omdrejningspunktet er www.facebook.com/flinkafnatur. Men også til forskellige arrangementer i naturen, vil danskerne blive mødt af kampagnefolk, der deler bananer og drikkedunke ud og ’prædiker’ flink af natur. Desuden vil danskerne rundt omkring i naturen møde kampagnens gevir-logo på brændestabler, hvor det vil minde naturens gæster om, at der skal være plads til alle.

Læs mere om kampagnen på www.facebook.com/flinkafnatur og www.flinkafnatur.dk

http://buu.do-f.dk/log/subpages/FlinkafNatur.pdf