Skip to main content

Udtagelse til World Cup i Norge og Finland

| Administrator | Nyheder 2014

Kun en måned før VM skal landsholdet i aktion i World Cuppen

Landsholdet er udtaget til de to World Cup runder i juni. D. 7-8/6 løbes mellemdistance og langdistance i Kongsberg, Norge. D. 11-12/6 løber sprint og mix-sprintstafet i Imatra, Finland. I tråd med løbernes fokusering på bestemte distancer, er der i udgangspunktet ikke løbere der starter i begge afdelinger. Tue Lassen er dog udtaget til både mellemdistance og sprint til VM, og vil derfor starte både på mellemdistancen i Norge, samt afdelingerne i Finland.

I Kongsberg venter to krævende konkurrencer i tungt nordisk terræn. Konkurrencerne bliver for mange en oplagt mulighed for at teste den o-teknisk form af inden sommeren helt store mål, VM i Italien. Rasmus Djurhuus fokuserer primært på langdistancen og stiller derfor kun til start søndag d. 8/6, og modsat stiller Tue Lassen kun til start på mellemdistancen lørdag d. 7/6.
Hos kvinderne får Ane Linde igen mulighed for at prøve sig af blandt verdenseliten. Præstationerne til EM viste at hun er godt på vej tilbage til hendes tidligere niveau, og hendes fortsatte udvikling bliver spændende at følge.

Til VM i juli får mix-sprintstafet premiere som mesterskabsdistance, og det er en distance hvor Danmark har gode muligheder for at vinde medalje. Senest der blev afviklet en mix-sprintstafet bekræftede det danske hold at medaljechancen til sommer er god, da det i årets første afdeling af World Cuppen vandt sølv foran stærke hold som blandt andre Schweiz, Finland og Rusland.
I Finland stiller Danmark med to hold, og der er byttet ud på en enkelt plads i forhold til i Tyrkiet. Rasmus Thrane Hansen måtte desværre melde afbud til EM pga. en skade og er helt efter planen på vej tilbage i VM-form. Landsholdsledelsen vælger dog i stedet at give Tue Lassen muligheden for at vise sig frem inden sommerens helt store mål - VM i Italien.
Nicoline Klysner, FIF Hillerød Orientering får i forbindelse World Cuppen i Finland sin debut på seniorlandsholdet, og sikre derved to komplette dansk hold. Hendes deltagelse i World Cuppen bliver en god mulighed for at få erfaringer med til sommerens, for hende, helt store mål - Junior-VM i Bulgarien.

World Cup i Kongsberg, Norge d. 7-8/6
Ane Linde, OK Pan
Ida Bobach, OK Pan
Ita Klingenberg, Faaborg OK

Christian Bobach, Silkeborg OK
Rasmus Djurhuus, OK Pan (kun lang)
Rune Olsen, Tisvilde Hegn OK
Søren Schwartz Sørensen, FIF Hillerød Orientering
Tue Lassen, Faaborg OK (kun mellem)

World Cup i Finland d. 11-12/6:
Emma Klingenberg, Faaborg OK
Maja Alm, OK HTF Haderslev
Nicoline F. Klysner, FIF Hillerød Orientering
Stine Bagger Hagner, Silkeborg OK

Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde
Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orientering
Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK
Søren Bobach, OK Pan
Tue Lassen, Faaborg OK

Evt. spørgsmål i forbindelse med udtagelsen bedes rettet til landstræner Lars Lindstrøm på telefon 41 96 93 73