Skip to main content

1-2-Træner - ny hjælpetræneruddannelse

| Administrator | Nyheder 2014

Danmarks Idrætsforbund og Dansk Orienterings-Forbund lancerer ny kort træneruddannelse

Nu bliver det lidt nemmere at klæde nye (hjælpe)trænere på til trænerrollen. I samarbejde med Danmarks Idrætsforbund lancerer Dansk Orienterings-Forbund nemlig et helt nyt kursus, som sikrer, at de nye trænere kommer godt fra start, når de skal fungere i skoven. Vi kalder det for 1-2-Træner – for sværere er det faktisk ikke at komme godt i gang som træner.

Kurset afvikles over 2 moduler á 4 timers varighed, hvor det første modul er udviklet af Danmarks Idrætsforbund og omhandler "Trænerrollen". Det andet modul er udviklet af Dansk Orienterings-Forbund og introducerer emnerne "Træningsmiljø, Skygning og Minitræning".

Kurset er rettet mod ældre ungdomsløbere, forældre og andre interesserede, der vil give en hånd med som hjælpetræner i klubben.

Det er tanken, at klubberne selv afholder 1-2-Trænerkurset lokalt med egne instruktører. Der er hertil udarbejdet en lærervejledning som med fordel kan benyttes.

To klubber FIF Hillerød og Helsingør SOK har allerede med succes afholdt lokale 1-2-Trænerkurser med i alt knapt 30 deltagere sidst i februar.

Kontaktperson vedr. 1-2-Træner uddannelsen er udviklingskonsulent Gert Nielsen - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

http://www.do-f.dk/dok/udd/