Skip to main content

World Cup 2014 - start i Tyrkiet

| Administrator | Nyheder 2014

Et lille dansk hold med fokus på Mix-sprintstafetten

Så starter den internationale sæson for alvor med årets første World Cup-løb, en mellemdistance i Tyrkiet. Men samtidig bliver det første løb i den uofficielle World Cup i Mix-sprint stafet, som også er det primære mål for den danske deltagelse, da det er en disciplin Danmark har store forventninger i til WOC i juli. Nede fra det solvarme Antalaya (18-19 grader) melder landstræner Lars Lindstrøm: "Landsholdet er nu gået ind i den afgørende intensive træningsperiode frem mod EM. Mix-stafetten og 1. runde af World Cuppen passer godt ind i programmet og bliver gode tests frem mod EM. Særlig spændende bliver Mix-stafetten, hvor løberne har gode chancer for at kæmpe med om sejren"

De danske holdopstillinger til Mix-stafetten

Det lille danske hold 4 herrer og 4 damer er derfor udtaget blandt de løbere, der især har fokus på sprint – og da der må stilles flere hold i sprint-stafetten har Danmark udtaget til 2 hold. Holdopstillingen er allerede klar, og det stærke 1.hold hedder 1) Emma Klingenberg, Faaborg OK, 2) Søren Bobach, OK Pan, 3) Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK og 4) Maja Alm, OK HTF, der alle tilhører verdenseliten i sprint. Målsætningen er helt klart top 3, og de værste konkurrenter formodes at blive Sverige og Schweiz. 2.holdet hedder 1) Stine Bagger Hagner, Silkeborg OK, 2) Tue Lassen, Faaborg OK, 3) Andreas Boesen, OK Roskilde og 4) Ita Klingenberg, Faaborg OK og er således en blanding af unge talenter og en enkelt rutineret World Cup-løber. På 2.holdet er der landsholdsdebut til Ita, som er i U-23 gruppen og derfor meget med for også at høste internationale erfaringer.
Mix sprintstafetten løbes søndag 2.3, med start kl 9,00 (8,00 dansk tid) og med en forventet vindertid på 15 min for hver etape – og altså 60 min samlet. Damerne skal løbe 3,8-3,9 km (målt som korteste vej) og herrerne 4,4-4,5 km – og der skulle blive fine muligheder for at følge løberne live via flg link:
http://www.liveresultater.no/livesider/livesenter.php?arr=315

Det individuelle World Cup-løb

Når man nu er rejst så langt, deltager man naturligvis i de løb der byder sig – og benytter sig af de gode træningsmuligheder samt muligheden for at få international erfaring, og til det individuelle World Cup-løb vil de danske løbere utvivlsomt yde deres bedste. Men landstræner Lars Lindstrøm understreger, at løberne ikke har baseret deres træning på at yde topresultater her først i marts, og der skal derfor ikke stilles de store forventninger til lørdagens mellemdistance. Imidlertid ser det ud til at være meget spændende og udfordrende terrænner, og det skal trods alt blive spændende at se, hvad både de rutinerede og – ikke mindst – de unge talenter kan præstere til fredagens kvalifikationsløb. 1. start er kl 9,00 (8,00 dansk tid) og herrerne skal løbe 3,6 km, damerne 3,0 km – og med en forventet vindertid på 25 min. Der er tilmeldt 77 herrer og 62 damer
Selve World Cup-løbet finder sted lørdag 1.3, hvor herrernes A-finale starter kl 9,00 (8,00 dansk tid) og damernes kl 10,00 (9,00 dansk tid). Det er kun de 30 bedste herrer/damer fra kvalifikationsløbene, der kommer i A-finalen, hvor herrerne skal løbe 5,1 km og damerne 4,4 km – og med en forventet vindertid på 35 min. Forhåbentlig kvalificerer de fleste danske løbere sig til A-finalerne – trods den manglende fokus på selve løbet.

Starttiderne fredag bliver (dansk tid er 1 time før):
9,23 Stine Bagger Hagner
9,41 Emma Klingenberg
10,39 Ita Klingenberg
10,51 Maja Alm
9,32 Rasmus Thrane Hansen
9,42 Søren Bobach
10,44 Andreas Boesen
11,32 Tue Lassen (sidst startende af alle!)

Live-resultater og gps-tracking skulle være muligt via ovenstående link, og korteksempler samt yderligere oplysninger kan ses på http://news.worldofo.com/2014/02/27/world-cup-turkey-2014-all-you-need-to-know/.

Og har man endnu ikke fået læst Landsholdsprogram 2014, kan man finde det via flg link: http://landshold.do-f.dk/elite/landsholdsoptakt2014.asp.