Skip to main content

Styrketræning i skoven

| Administrator | Nyheder 2013

Trænerkataloget er udvidet med et afsnit om skovtræning

DOF's trænerkatalog er udvidet med et afsnit om "skovtræning" i form af øvelser, der er målrettet den ugentlige orienteringstræning i skoven. Øvelserne er en kombination af hop, spring, balance, spurter, m.m. og kan udføres af alle.

I kataloget ligger et antal forskellige øvelser, og syv færdige træningspakker der kombinerer 4-5 af øvelserne til et kort træningsprogram. Der er både lette og lidt sværere træningspakker, for dem der har mod på mere. Hver øvelse er beskrevet
i både tekst og med en kort video.

Ideen med skovtræning er at give ungdoms- og klubtrænerne en række øvelser der kan afvikles i skoven, som 15 minutters opvarmning eller fortræning til den sædvanlige orienteringstræning. Man kan på den måde tage styrketræningen med i skoven, og behøver ikke have en gymnastiksal til rådighed eller introducere en ekstra ugentlig træning.

Bag projektet om skovtræning står Ditte Olesen og Søren Larsen.

Følg linket nedenfor til trænerkatalogets afsnit om skovtræning og klik dig i øvrigt rundt i trænerkataloget, der er fyldt med gode forslag til øvelser i kategorierne orienteringstekniske øvelser, orienteringspsykologiske øvelser og fysiske øvelser.

Og se her, hvorfor styrketræning er vigtigt:

http://trainer.do-f.dk/trkat/skovtr.asp