Skip to main content

VM MTBO stafet: Dansk SØLV

| Administrator | Nyheder 2013

De danske damer vinder sølv i en teknisk udfordrende stafet.

Damestafetholdet bestående af Ann-Dorthe Lisbygd, Nina Hoffmann og Camilla Søgaard vandt en flot sølvmedalje ved VM i MTBO i Rakvere, Estland. Efter tre meget flotte ture kunne Camilla trille over stregen og fejre en fornem VM sølvmedalje. Det Camillas første VM medalje, mens både Ann-Dorthe og Nina har en VM medalje fra tidligere.

Ann-Dorthe begyndte stærkt og blev meldt som nr. 5 på første radiopost, blot 11 sek. efter de førende tjekker. Det blev til en 4. plads efter 2. radiopost og en 3. plads efter 3. radiopost, ca. 1500 før målgang. Hun skiftede til Nina som nr. 2 med 1,40 min. op til de førende tjekker, men vigtigere, med både Finland og Schweiz efter. Som forudset kunne russerne ikke stå distancen og allerede her ude af medaljekampen.
Nina førte 2. turen efter 2 km, men blot 8 sek. foran Susanna Laurila, Finland. Det øger hun faktisk til 3. radiopost, men i mellemtiden er schweizerne smuttet forbi. Kort før mål får Laurila kørt sig forbi Nina og skifter som 2'er - 45 sek. efter Schweiz og bare 13 sek. foran Nina.
Som ventet går Marika Hara og Finland i front på sidsteturen, men efter 2,2 km er Camilla bare 5 sek. efter, mens Ursina Jäggi og Schweiz er hægtet af. Selvom Camilla kortvarigt er foran Hara, så kører hun en fantastisk sidstetur og Finland genvinder fortjent stafetguldet. Camilla øger støt til Schweiz og triller sikkert over stregen til stor jubel på det danske hold.

Det er Danmarks blot anden stafetmedalje ved VM, det blev til guld i 2010.

Det danske andethold med Caroline Konring, Cæcilie Christoffersen og juniorrytteren Caroline Ryge Carlsen kørte ligeledes et flot løb og blev placeret som nr. 11 og dermed bedste 2. hold. Der er dog kun et hold pr. nation som tæller, så på den officielle liste bliver de ikke placeret. Men de tre unge damer kørte en meget fin stafet.

Hos herrerne var næsen sat op efter en top 6 placering og Michael Sommer lagde ud på det danske 1. hold. Efter en fin start falder han lidt tilbage, men skifter som nr. 9 (frataget andre nationers 2. hold) og kun 1,20 min. op til 6. pladsen. Desværre ramte Andreas Bergmann ikke dagen på andenturen og skifter som nr. 17 i alt - bl.a. efter det andet danske hold. Bjarke Refslund kører en kontrolleret sidstetur, kører holdet et par pladser frem og slutresultatet bliver en 8. plads, men over 9 min. fra top 6.
Det danske andethold med Rasmus Søgaard og de to debutanter Rasmus Lau Petersen og Johan Maclassen bliver samlet nr. 16 (af 31 hold) efter 3 stærke præstationer.

Guldet gik endeligt til Tjekkiet med Jan Svoboda og brdr. Bogar, hvoraf Krystof faktisk fortsat er junior. Sølv til Finland og så tog Estland endnu en medalje som 3'er.

I M20 var målet ligeledes en top 6 og det var absolut muligt på en dag hvor Finland fik diskvalificeret deres førstehold.
Rasmus Sørensen lagde ud og tabte lidt for meget tid på førsteturen. Han skifter som nr. 11 - 3,18 min. fra 6. pladsen. Silas Thomsen kører en fin andentur i 6. bedste tid og avancerer holdet til 7. pladsen, men fortsat 3,24 min. fra 6. pladsen. Holger Refslund er uheldig på 3. turen og punkterer og taber yderligere tid og placeringer. Facit i mål er en 9. plads, men med over 6 min. op til top 6. Ikke helt som håbet på, men indsatsen kan der ikke klages over.
VM guldet cyklede Frankrig med.

Det var en ganske spektakulær VM stafet i bynært område med rigtig mange poster i et forholdsvis lille område. Generelt havde de fleste nationer dog læst på lektien og undgik fejlklip.

VM afsluttes lørdag fra kl. 10, dansk tid, med langdistancen. Følg med live på VM hjemmesiden.

http://www.orienteerumine.ee/mtbo2013/