Skip to main content

Maja Alm vinder World Games bronze

| Administrator | Nyheder 2013

God dansk start på World Games i Colombia

Maja Alm vandt bronze, da orienteringskonkurrencerne ved World Games i dag indledtes i en park i udkanten af Colombias tredjestørste by, Cali.

Maja var meget glad for resultatet, særlig taget i betragtning, at hun ikke havde et helt optimalt løb, hvor hun bl.a. var faldet flere gange undervejs og lavede en fejl på publikumsposten, der kostede omkring 10 sekunder. I den sidste ende fik dette dog ingen betydning, idet Maja var 27 sekunder fra sølvet, men til gengæld blot 2 sekunder foran 4. pladsen.

Rent teknisk lå banen i den lette ende, hvorfor der krævedes højt tempo hele vejen på de forholdsvis lange sprintbaner, hvor også den colombianske varme og luftfugtighed gør orienteringsløb til en endnu større udfordring end normalt.

Maja Alm, der i Danmark repræsenterer OK HTF Haderslev, har netop sprintdisciplinen som sin favorit, og vandt i 2012 VM-sølv på distancen, mens hun ved dette års VM måtte tage til takke med fjerdepladsen.

Også Ida Bobach og Rasmus Thrane Hansen løb i dag flotte løb og blev begge nr. 8, mens Tue Lassen havde en hårdere dag og måtte se sig diskvalificeret efter manglende klip på sidsteposten.

World Games, Sprint, Cali, Columbia

Damer, 3,9 km, 20 poster

1. Annika Billstam, Sverige 15:57
2. Anne Margrethe Hausken Nordberg, Norge 16:07
3. Maja Alm, Danmark 16:34
8. Ida Bobach, Danmark 16:59

Herrer, 4,3 km, 20 poster
1. Matthias Kyburz, Schweiz 14:30
2. Andrey Khramov, Rusland 14:42
3. Jerker Lysell, Sverige 14:46
8. Rasmus Thrane Hansen, Danmark 14:58

Om World Games:
World Games er et multisportsarrangement, der afholdes hvert 4. år med protektorat fra IOC. World Games 2013 afholdes i perioden 25. juli til 4. august i Colombias 3. største by, Cali, og har deltagelse af 31 ikke-olympiske idrætter med i alt 5000 deltagere. Orienteringsløb er på programmet de sidste 3 dage med sprint fredag, mellemdistance lørdag og mix-stafet søndag.

Yderligere info:

World Games’ hjemmeside: http://worldgames2013.com.co/en/
World Games’ hjemmeside vedrørende orienteringsløb: http://wg2013.orienteering.org/
Fotos fra World Games på DOF's facebook-side: http://www.facebook.com/Danskorienteringsforbund?ref=hl