Skip to main content

World Games 2013 i Columbia

| Administrator | Nyheder 2013

Stærkt dansk hold deltager

Tirsdag rejste det danske landshold til den anden side af jordkloden, nemlig til Columbia, hvor der afholdes World Games 2013. Disse mesterskaber afholdes hvert 4.år og er for idrætsgrene, der ikke er olympiske – og således også orienteringsløb blandt 30 andre idrætsgrene med i alt ca 5000 deltagere. De fleste større orienteringsnationer stiller hold og da flere af verdens bedste løbere er med, bliver det nogle særdeles skarpe konkurrencer. Det er et meget intensivt program med konkurrencer 3 dage i træk, men dog med mellemdistance som den længste. Fredag er der sprint, lørdag mellemdistance og søndag mix-stafet med 2 herrer og 2 damer.

Det danske hold
Danmark stiller med Maja Alm, OK HTF, Ida Bobach, Silkeborg OK, Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK og Tue Lassen, Faaborg OK. Alle har leveret rigtigt gode internationale resultater – både i sprint og på mellemdistancen, så der skulle være rigtigt gode individuelle muligheder for top-resultater, og i den ”nye” mix-stafet bliver det spændende at se, om de alle 4 kan levere de gode løb, der helt sikkert vil bringe dem med i toppen. Mix-stafet kommer jo på programmet til VM næste år i Italien, så der kan være vigtige erfaringer at hente allerede i år. Som sagt deltager nogle af verdens allerbedste løbere, selv om man må undvære både Simone Niggli, Schweiz og Thierry Gueorgiou, Frankrig, og Finland stiller kun med Minna Kauppi, ligesom ingen af de allerbedste russiske løbere er med. Men både Schweiz, Sverige og Norge stiller med deres bedste sprintløbere på både herre- og damesiden.

Konkurrencerne
Som nævnt er de korte distancer i højsædet, og der er opnået dispensation til at alle konkurrencer afvikles på kort i 1:5000 – og hvor sprintnormen er anvendt. Vindertiden i sprint er sat til 13 min, på mellemdistancen til 32 min, og i stafetten til 17 min for hver af de 4 ture, hvor rækkefølgen er M – W – M – W. Der vil blive både live-resultater, video-streaming og gps-tracking, og tidsforskellen er (vist) 7 timer.

Starttiderne er allerede offentliggjort, og fredag skal Maja starte 10,33 og Ida 10,39 (som den allersidste) og hos herrerne starter Rasmus 11,19 og Tue 11,28. Der er 40 damer og 39 herrer til start.

Flg link kan bruges til selve orienteringsdelen http://wg2013.orienteering.org/ og IOFs hjemmeside har også mange nyttige oplysninger http://orienteering.org/events/?event_id=276 , ligesom man kan læse forskellige interviews med topløbere her http://orienteering.org/.
Reportager fra løbene vil blive bragt af Michael Sørensen, som er på stedet.

http://wg2013.orienteering.org/