Skip to main content

Lige ved og næsten …

| Administrator | Nyheder 2013

2 flotte danske podieplaceringer, meen …

Ingen tvivl om at Maja Alms 4. plads og Rasmus Thrane Hansens 6. plads er rigtigt flotte og store resultater, ligesom Emma Klingenbergs 7. plads – men når man ser på både forventningerne og for den sags skyld også både mellemtider og gps-tracking, så kunne det altså ”let” være blevet til lidt mere!! Men i dag var marginalerne (og vejvalgene) ikke på danskernes side i en meget tæt og teknisk sprint med masser af vejvalg og ”fælder”. Især Emma var helt tydeligt meget skuffet efter sin målgang, og på gps-trackingen kan man også (næsten!) se, at hun helt tydeligt laver flere fejl gennem hele løbet og ikke mindst til sidst, hvor hun også mister podiepladsen. Maja konstaterede mere nøgternt, at hun først rigtigt havde fået farten op til sidst – hvorimod Rasmus i den grad følte, at han havde fået givet alt, og han var godt tilfreds med at det rakte til en podieplads som nr 6, hans bedste VM-placering nogensinde.

Damernes konkurrence

Forholdsvis tidligt startende Venla Niemi, Finland, lagde et voldsomt pres på de efterfølgende løbere med en tid (14,48,5), der kun blev let presset af Tessa Hill, Storbritanien (14,58,2), men da begge løbere ikke hørte til blandt de største favoritter, forventede man mere fra de sidst startende. Det kom så også fra svenske Annika Billstam, der løb i 14,18,7. På de sidst startende løberes mellemtider kunne man så se, at kun Simone Niggli, Schweiz, kunne matche disse, endda med rimeligt stor marginal. Emma og Maja lå ikke så langt efter – og slet ikke efter Niemi og Hill, så medaljechancerne virkede intakte. Men efterfølgende kan man se, at banens mest afgørende stræk var langstrækket 16-17, hvor både Maja og Emma (og Simone Niggli m. fl.) valgte forkert – eller rettere, det højre-vejvalg som Annika Billstam, Venla Niemi og Tessa Hill tog var betydeligt hurtigere. Billstam nåede faktisk at true Niggli og Tessa Hill avancerede fra 8. til 4.pladsen. At Emma så yderligere mistede 5 sek ved næsten at glemme næstsidste- og sidsteposten gør det forståeligt, at Emma var så skuffet – men en del af forklaringen var måske, at hun var stresset af næsten at være indhentet med 1 minut af Simone Niggli.

Damernes resultat:
1 Simone Niggli, Schweiz\t14,10,6
2 Annika Billstam, Sverige\t14,18,7
3 Venla Niemi, Finland\t 14,48,5
4 Maja Alm, Danmark\t 14,53,0
7 Emma Klingenberg, Danmark 15,08,9

Herrernes konkurrence

Også hos herrerne var det en forholdsvis tidligt startende Mårten Boström, der skulle sætte standarden med en tid på 14,19,6, kun let presset af Jonas Leandersson, Sverige, med 14,37,8. Men igen forventede man, at ikke mindst de schweiziske favoritter ville kunne slå den – og vi håbede da på Rasmus Thrane også. Andreas Boesen var kommet i mål som nr 6-7 i en særdeles fornuftig tid, der viste sig at række til en placering som nr 26 – et udmærket resultat af VM-debutanten. De første mellemtider viste så, at storfavoritten og den forsvarende sprintverdensmester Matthias Kyburz, Schweiz, også var klart hurtigst i starten –og Rasmus var pænt med som nr 5, men det blev der vendt grundigt om på, da Matthias Kyburz storbommede post 17, hvor Rasmus virkelig havde fået flyd i orienteringen. Rasmus lå nu nr 2, en placering han holdt til det samme langstræk som damerne (her 19-20), hvor han desværre valgte det samme som Maja og Emma – og med samme resultat! Rasmus dumpede ned på 6.pladsen, som han så holdt i mål – hvor ellers en stærkt spurtende Matthias Kyburz overhalede ham. Rasmus nød så godt af at svenske Jerker Lysell lavede en stor fejl i udløbet fra næstsidsteposten – og dette demonstrerede således, at sprintkonkurrencen havde virkeligt udslagsgivende vejvalg og orientering til helt i mål!! Overraskende vinder blev altså finske Mårten Boström og outsideren Scott Fraser, Storbritannien, blev nr 2 – og ham førte Rasmus med 3 sek over før langstrækket. Rasmus kan nu være godt tilfreds med løbet som helhed – og sin hidtil bedste VM-placering.

Herrernes resultat:
1 Mårten Boström, Finland\t\t14,19,6
2 Scott Fraser, Storbritanien\t\t14,36,7
3 Jonas Leandersson, Sverige\t 14,37,8
6 Rasmus Thrane Hansen, Danmark\t14,47,3
26 Andreas Boesen, Danmark\t 15,38,6

Tirsdagens finaler i langdistance
Det er så blevet tid til nye finaler tirsdag, hvor damernes konkurrence starter kl 10,55 (dansk tid), og hvor Danmark har 2 damer med, Ida Bobach med starttid 11,43 og Emma Klingenberg, starttid 12,05. Sidst startende på den 13,4 km lange bane er Tove Alexandersson, Sverige, 12,23
Herrerne starter kl 12,45 (dansk tid), og først startende dansker er Tue Lassen 13,25 og derpå Søren Schwartz Sørensen 13,29. Sidst startende på den 19,5 km lange bane er Tero Föhr, Finland, kl 14,13,

http://www.woc2013.fi